Home > Cinema > Amintiri din Epoca de Aur – Tovarasi, frumoasa e viata!

Amintiri din Epoca de Aur – Tovarasi, frumoasa e viata!

postat pe 11.09.2009 de igu

amintiri din epoca de aur

Un film scris de Cristian Mungiu si regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu, Contantin Popescu si Cristian Mungiu

Amintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor 80 recuperind umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei.

Patru luni dupa premiera mondiala de la Cannes, Amintiri din Epoca de Aur ajunge in salile din Romania. Pelicula va rula sub forma a doua filme separate care vor fi proiectate in cinematografe la distanta de o luna. Prima parte a filmului: Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarasi, frumoasa e viata!, va putea fi vazuta incepand din 25 septembrie in Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, Timisoara, Bacau si Pitesti iar partea a doua, Dragoste in timpul liber va incepe din 23 octombrie.

Amintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai comice legende urbane romanesti din anii 80 si pana azi. Trailerul filmului e disponibil pe www.amintiridinepocadeaur.ro si pe toate site-urile partenerilor media.

Amintiri din Epoca de Aur este un film colectiv scris si produs de Cristian Mungiu si regizat impreuna cu Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu.

Prima parte din seria Amintiri – 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, distinsa cu Palme d’Or la festivalul de film de la Cannes, a adus in salile din Romania peste 90 000 de spectatori.

Mai multe informatii puteti afla de pe site-ul www.amintiridinepocadeaur.ro

Cinema

 1. Duduveche
  September 21st, 2009 at 11:54 | #1

  Ciudat sa mai faci misto de epoca Odi dupa 20 de ani de esec capitalist, in 2009 cind RO a devenit dintr-o tara slab dezvoltata o Uganda in toata regula si este mai izolata de Occident decit era in 1989. Ca sa nu mai vbim. de cele 100 de miliarde datorii externe. Daca erau mafii comuniste, apai alea 50 de ani au furat la modul 30% pt. noi 70% la populatii; mafiile euroatlantice de 20 de ani fura cu procentele inversate. Ca si azi RO lui Odi era un amestec de bine si rau. Maniheismul asta cultivat de Mungiu, Patapievici, Tismaneanu e de rea credinta si f. mincinos.

 2. October 3rd, 2009 at 08:31 | #2

  Superb ce vad pe aici. Din pacate, multe poze din paginile precedente nu se mai vad.
  (ti-am trimis un mail).
  Bafta, sper sa ne vedem.

  Tot inainte!

 3. October 3rd, 2009 at 15:34 | #3

  da, stiu. o mica problema la trecerea site-ului pe noul server dar se va rezolva treptat.

 4. florincr
  December 9th, 2009 at 00:31 | #4

  @Duduveche
  Duduveche?…..te-ai plictisit de vechiul username? (calin batranul) :)

 5. Monna Maria
  January 30th, 2010 at 19:36 | #5

  Salutare!
  M-am uitat si io la film. A fost si n-a fost… Vacile aveau etichete galbene la urechi (ca, deh, de atunci intrasera si ele in UE) pe care intr-un close up le-au mascat cu fundite rosii. Placutele din Casa Scanteii de la buda, aurii si moderne ziceau Toilet si nici urma de acel Maniken Piss alb pe grilajul negru, vi-l mai amintiti? care scotea burta in fata… Acu’ nu stiu daca vor fi avut gusturi atat de proletare la Combinatul Poligrafic. Si, a propos de Casa Scanteii, grafitti pe coloane? urme de afise? nu crez ca se egzista pe atunci… Ce altceva: interesant si laudabil proiect dar nu am putut scapa de senzatia ca parca s-au straduit prea mult sa ne faca sa radem si noua nu ne venea… Aaaaa, da, si camasa de pioner avea chestiile alea pe umeri unde iti prindeai tresele si snurul si nepotul primarului nu avea asa ceva. Fetitele nu aveau pompoane la bentita (ceea ce era un must) si in general erau sleampete (macar niste sosetele albe). Nepoata aluia cu caruselul avea parul prins cu un scai roz si unul negru. Ni, ma, cata cochetarie, io nu am avut asa ceva, doar ritzi-pitze. Acu’ poate is io critica dar cred ca domnii care s-au straduit in mod atat de laudabil sa faca filmul puteau fi mai atenti la detalii din acestea care mie mi-au sarit in ochi si au urlat fake.

 6. February 3rd, 2010 at 18:06 | #6

  ASA BRAVO DUDUVECHE ZI-LE TATA LA CIOCOFLENDERI

 1. No trackbacks yet.