Home > Album foto, Scoala, Uniforme > Soimii patriei si pionierii

Soimii patriei si pionierii

postat pe 04.01.2009 de igu

pionieri_si_soimipionieri_si_soimi2copii

Poze cu  pionieri si soimii patriei de la Maria Ica.

Album foto, Scoala, Uniforme

 1. January 5th, 2009 at 00:45 | #1

  Ce vremuri… am fost atat soim cat si pionier, parca s-a intamplat acum 50 de ani!

 2. adriana
  January 14th, 2009 at 13:59 | #2

  Am impresia ca din ce in ce mai multi se gandesc la vremurile trecute cu nostalgie si o umbra de parere de rau ca nu mai e la fel. Parca era mai frumos atunci nu? Si mai putin haotic.

 3. Weissmuller
  January 30th, 2009 at 20:07 | #3

  Atunci iarna era iarna.Atunci parca era mai simplu .
  Acum inainte sa de duci la schi,trebuie sa te interesezi daca partia are zapada,functioneaza “schi-liftul”…

 4. Anca
  March 18th, 2009 at 13:10 | #4

  Haha… parca iti vine sa te cauti in poza 🙂

 5. brotundu
  March 30th, 2009 at 05:41 | #5

  Maria Ica, de ce am impresia ca ma regasesc in poze ? Romanesti/BT ?

 6. March 31st, 2009 at 09:46 | #6

  Prima reactie> “Cine e ăsta şi de unde are el poză cu mine la cămin??”
  A doua reacţie: să mă caut în poză. Nu m-am găsit si m-am liniştit. Într-un fel. Totuşi… :-O

 7. rcrystyan
  October 27th, 2009 at 06:51 | #7

  @adriana
  Adriana sti ceva? chiar ai reptate! Nu ca ”parca„….Chiar ”era„ mai bine!Avand invedere situatia de acuma tind sa cred ca era mult mai bine!!

 8. natasha
  November 6th, 2009 at 21:50 | #8

  @adriana, @rcrystyan, @Weissmuller

  normal ca era ‘mai bine’ pentru voi, ca erati copii/adolescenti. ce griji aveati voi atunci? dar daca ati fi prins vremurile acelea ca adulti, ma indoiesc ca ati mai fi gandit la fel. credeti ca atunci ati fi putut comenta, ca acum, ‘ca era mai bine odata’ (‘odata’ referindu-se in acest context la perioada monarhiei, evident)? daca la intrebarea aceasta veti raspunde afirmativ, atunci va invit sa consultati scrieri despre acea perioada si marturii ale celor trecuti prin inchisorile comuniste.

  on-topic: Oana, aceleasi reactii le-am avut si eu. 🙂

 9. seva
  November 21st, 2009 at 15:41 | #9

  imi pun semne de intrebare daca la 22 de ani simt lipsa copilariei anilor ’95-2000. nimic din toata evolutia nu va putea inlocui orice element simlpu si banal regasit in blogul asta.Felicitari pt idee.

 10. violeta
  December 22nd, 2009 at 11:18 | #10

  recomandare: mergeti sa vedeti la TNB “Complexul Romania”, eu am retrait cate ceva din copilarie. acum am 30. in poza din mijloc este un baietel cu ochelari, iti vine sa-l mananci!!!!!
  fetitele aveau fustite peste pantaloni, asta pt ca in sali era frig…?

 11. December 23rd, 2009 at 10:47 | #11

  @ violeta – HABAR N-AM DE CE PURTAM FUSTITELE PESTE PANTALONI… NU-MI AMINTESC ACEST DETALIU… SE POATE SA FI FOST RECE IN CLASE… BAITELUL CU OCHELARI … EXACT ASA E SI ACUM; NU S-A SCHIMBAT APROAPE DELOC 😀

  @ brotundu – NOUP. RADAUTI. SUCEAVA.

  DE CAND AM POSTAT ACESTE FOTO PE DIVERSE SITE-URI… NU AM PRIMIT MESAJE DE LA NICI UNUL DINTRE COLEGI, DE LA NICI UNUL DIN ACESTE FOTOGRAFII… TRIST. AS FI VRUT SA AFLU CATE CEVA DESPRE COPIII DE ATUNCI, DESPRE TINERII DE AZI…

  🙂

 12. zorpia
  April 27th, 2010 at 11:11 | #12

  Putem comenta orice, putem spune ca era bine sau rau, dupa cum a trait si a simtit fiecare, dar unele lucruri nu lasa loc de comentarii…
  Elevii erau elevi, uniforma era frumoasa, cocheta, se observa apartenenta la un grup (gradinita, scoala generala, liceu). Existau niste standarde, nu intalneai fete cu decoltee pana la buric si fustite de o palma in scoli si licee.
  Copiii erau copii, isi traiau copilaria la tara, la bunici, sau in fata blocului cu cei de-o seama, jucand castelu’, frunza, leapsa, sotron, ratele si vanatorii si altele de gen… Beau unii dupa altii din aceasi sticla, imparteau aceeasi inghetata/prajitura, mancau fructe din copac, se jucau pe strada si stiau sa aiba grija de ei. Atunci cand cadeau, se ridicau si o luau de la capat… Nu-si iroseau copilaria pe messenger si nu aveau prieteni virtuali… Erau invatati sa traiasca, sa simta, sa rada, sa atinga, sa se murdareasca, sa se bucure de tot ce-i inconjura…

  @Violeta, se purtau furtitele peste pantalon pentru ca iarna mergeai la scoala tot in uniforma si era frig afara (parintii nu-si trimiteau fetele la scoala doar cu dres).

 13. Chris
  January 15th, 2011 at 11:24 | #13

  Prima poza, cea color cu soimi si pionieri, stie cineva unde este facuta?
  Multumesc anticipat.

 14. Hentes Ana-Maria si Hentes Alexandru
  January 25th, 2011 at 15:07 | #14

  @MARIA
  Maria Ica ma bucur ac am gasit poza, un exemplar am si eu acasa, un “original” caci se refera la un moment vrei nu vrei istoric: copiii ne-au crescut si au devenit in aceeasi zi “soimi ai patriei”.
  MAi avem si alte poze din aceeasi zi, ne e drag sa vedem ce au mai devenit “soimii” nostri: Ana-Maria(soaima blonda de sub steagul RSR) = doctor in biochimie din 2010 in Utreht , face acum post-doc in NY.
  Alexandru, fratele ei (soim tot blond situat al treilea in dreapta ei)e asistent fizioterapeut la Spitalul Balotesti, are un baietel care ii calca pe urme. Ambii casatoriti.

 15. Luck
  March 7th, 2011 at 20:17 | #15

  @MARIA
  Daca poza cu copii in costume nationale e din Brasov, inseamna ca si eu sunt acolo.Stiu de una foarte asemanatoare pe la ai mei.prea asemanatoare.

 1. No trackbacks yet.