Home > Alimentare > Maltova

Maltova

postat pe 08.01.2009 de Sirg

Multi ne amintim de borcanul de cacao Maltova din care mancam direct cu lingurita, de regula pe ascuns. Eu inca mai am un astfel de borcan si de cel putin 20 de ani tin cafea in el.

sigla Maltova de pe borcan

sigla Maltova de pe borcan

Borcanul de Maltova

Borcanul de Maltova

Nu mai stiu exact ce se facea cu Maltova, se bea cu lapte probabil… poate va amintiti voi mai bine.

Alimentare

  1. Weissmuller
    January 9th, 2009 at 11:40 | #1

    Bautura Maltova a fost fabricat in INDIA(asa aduc aminte), si am baut ultima data daca nu ma insala memoria in anul 1981.De fapt a aparut in alimentare cand la noi(in orasul nostru) a disparut bautura cu cacao. ( Am baut Maltova in locul bauturii cu cacao,si se prepara la fel cu lapte caldut…Sincer nu stiu daca a fost un aliment sanatos sau nu,fiindca atunci nu stiai nimic de “e-uri” sau melamina…)

  2. Malmoth
    January 10th, 2009 at 02:16 | #2

    Mai buna era Bikava – vad deja cutia cu cestile pline pe ea. Ai nostri scosesera un fel de Ciocolact sau Cicolact pe baza de cicoare. Ciocolactul era mai bun ca atare decat cu apa sau lapte.

  3. January 11th, 2009 at 16:09 | #3

    Vai era mizerabila chestia aia. Asa un fel de inlocuitor de inlocuitor de cacao, parca din guar facut sau din ce.

  4. January 20th, 2009 at 21:51 | #4

    Ba nu, era o minunatie Maltova. Cu lapte cald era realmente excelenta si m-am bucurat sincer ca mi-ai adus-o aminte. :-)

  5. January 22nd, 2009 at 13:48 | #5

    era geniala. Granulele erau mai marisoare decit la zahar si gustul era usor caramelizat. Si eu mai am cutii pe la tara, tine bunica diverse in ele, ca aveau “filet bun”. Uite ca mi-ai facut pofta…

  6. January 24th, 2009 at 16:32 | #6

    Oare-s singurul caruia nu-i placea maltova ?!

  7. February 4th, 2009 at 22:46 | #7

    Cineva descoperise (bine a facut) ca, adaugata la inghetata, Maltova e de asemenea buna…

  8. dzeta
    February 5th, 2009 at 23:57 | #8

    Maltova era facuta din lapte maltuit. E greu de gasit ca atare in zilele astea, pentru ca e consumata mai mult in India.
    In SUA se mai gasesc “chocolate malt balls” – care sunt niste bomboane de Maltova imbracate in ciocolata. Se gasesc cam pe la orice alimentara, de regula in raionul de dulciuri varsate.

    Bikava era altceva – un amestec de inlocuitor de cafea (probabil cicoare) si cacao.

  9. February 11th, 2009 at 22:32 | #9

    Acum am descoperit blogul şi sunt impresionat.Felicitari!

  10. February 11th, 2009 at 22:33 | #10

    L-am trecut in blogroll si astept!

  11. Ovi Serg
    February 26th, 2009 at 22:46 | #11

    Felicitari pentru proiect.Am sa mai trec pe aici.

  12. February 28th, 2009 at 02:40 | #12

    Mircea Popescu :
    Oare-s singurul caruia nu-i placea maltova ?!

    cred ca da…

    eu mancam maltova cu linguritza. si era greu de gasit. ultima data am citit pe undeva ca e facuta in Cehia.acuma cine stie. acum sunt in australia si am gasit o chestie care seamana perfect cu maltova dar se cheama Milo…am mancat pana mi s-a facut greata. nu mai pot manca…dar amintirea aia placuta din copilarie a ramas :)

  13. March 2nd, 2009 at 07:21 | #13

    Excelent, te-am bagat in blogroll

  14. March 4th, 2009 at 12:25 | #14

    da …era un inlocuitor de cacao…mie imi placea..:)

  15. ameţitul
    March 6th, 2009 at 09:32 | #15

    la mine acasă încă se mai ţine zahărul într-un borcan d-ăsta :)

  16. horea
    March 18th, 2009 at 00:57 | #16

    gosh, I used to love this stuff…
    cred ca parte din relatia mea buna cu parintii mei se datoreaza acestei chestii.
    dupa ce nu am mai fost aproape imposibil sa faci rost de cacao am aflat si ca nu exista mos craciun…
    it was all downhill from there =))

  17. Jaywalker
    May 4th, 2009 at 14:28 | #17

    Poate face cineva lobby la importator, inca se mai fabrica :)))
    http://www.gsk-ch.in/Maltova.aspx

  18. August 11th, 2009 at 16:05 | #18

    Da … era excepţională drăcia asta….avea o granulaţie mai măricuţă şi era exceptională aşa cum era ea…se mai punea şi în lapte ca înlocuitor la cacao.
    Borcanul î-l folosea toată lumea ca recipient deoarece avea şi un fel de sigiliu suplimentar din foaie cerată mai grosuţă.

  19. cattagrig
    August 14th, 2009 at 12:42 | #19

    doamne, eu uitasem de bautura asta. acum ca am vazut-o aici, mi-am amintit si borcanul si gustul. eu eram inca mica cand ai mei aveau asa ceva in dulap, ma rugam de ei sa-mi dea si mie si imi dadeau o lingurita de granule din alea sa le mestec. era buna si nu prea. pentru mine era mai degraba “fructul oprit”. cred ca mamaia mea mai are si ea borcan din asta, chiar o sa verific cand o sa mai trec pe la ea.

  20. luca
    September 23rd, 2009 at 11:41 | #20

    era cicoare = cafea din cereale fara cofeina

  21. ralucsa
    October 13th, 2009 at 10:47 | #21

    Maltooooova!!

    ce buna era maltova….uitasem!

    Maltova, dimineti de plecat la scoala fericite de gustul ala amarui dulceag.

    Se mai gaseste?

  22. jinkies
    February 13th, 2010 at 14:52 | #22

    da, se gaseste Maltova. Prin unele supermarketuri, unde sunt dulciuri si alte d-astea. Se faca cu apa sau lapte, e o bautura.

    Numai ca borcanul arata diferit, e portocaliu, cu desene stil grafitti, etc. Da’ tot Maltova scrie pe el.

  23. jinkies
    February 13th, 2010 at 14:53 | #23

    a, da, si… e facuta in India, sigur!

  24. NeedMoreMilk
    February 23rd, 2010 at 16:04 | #24

    Se diluau doua lingurite cu varf la o cana de lapte cald sau apa calda. Dar lafel ca tine preferam sa mananc cu lingurita direct din borcan 😀

  1. No trackbacks yet.