Home > Carti > Epoca de aur pentru copii

Epoca de aur pentru copii

postat pe 04.01.2009 de igu

epocaepoca_de_aur

S-a lansat la Carturesti cartea “Epoca de aur pentru copii” de Stefan Constantinescu.

Mai tineti minte acele carti din copilarie, cu pagini cartonate si cerate dintre care se ridicau, in momentul in care le deschideai, castele, copacei sau personaje? Artistul Stefan Constantinescu a conceput o astfel de carte pentru a ilustra ultimii 20 de ani ai regimului comunist in Romania.

Realizata in conditii tipografice deosebite, cartea interactiva Epoca de aur pentru copii este un produs unic pe piata culturala contemporana, cu un concept si o grafica originale. Construita pe momente inspirate din biografia artistului si din povestile care circula despre Epoca de Aur, cartea recreeaza o istorie neconventionala ce incepe in 1968, anul nasterii artistului, si se incheie cu revolutia din 1989.

Epopeea regimului dictatorial instaurat de Nicolae Ceausescu este prezentata in sectiuni tematice de tipul „Bucuresti”, „Scoala”, ”In vacanta”, ”Armata”, ”Cutremurul”, ”De valoare” sau ”Lipsuri”, precum si in rubrica ”Stiati ca”, de unde aflam care era salariul oficial al lui Ceausescu, cum a aparut Mos Gerila, care era ratia alimentara zilnica pentru o persoana sau care era serialul american preferat al dictatorului.

Cartea este bilingva romano-engleza, contine ilustratii, fotografii, o cronologie si scrisori cu marturii si cugetari despre epoca de aur semnate de personalitati precum Adina Bradeanu, Agnes Ers , Ion Grigorescu, Alexandru Polgár, Toader Popescu, Miruna Stroe, Alina Serban si Ana Maria Zahariade.

Epoca de aur pentru copii este difuzata in Suedia si la New York, iar acum este prezenta si in librariile din Romania.

Lansarea in Romania a cartii reprezinta ultima etapa a proiectului Epoca de aur pentru copii, care a cuprins expozitii gazduite de Botkyrka Konsthall din Suedia si ICR Stockholm, editarea unui catalog, proiectii de filme si conferinte tematice.

Carti

  1. kpr
    February 12th, 2009 at 15:09 | #1

    ce mai completam la punctulete…:)) De obocei erau scenete din basme sau actori autohtoni

  2. October 13th, 2009 at 15:22 | #2

    daaaa…trebuia sa le unesti si iti dadea un portret,sau un personaj din desene animate…

  1. No trackbacks yet.