Home > Sanatate > Crema chinezeasca

Crema chinezeasca

postat pe 07.01.2009 de igu

crema-chinezeasca

Crema chinezeasca

Trimisa de Dan Florian Nitoi

Sanatate

  1. January 25th, 2009 at 20:35 | #1

    Eu am si acum prin casa. :)

  2. Weissmuller
    January 30th, 2009 at 20:00 | #2

    Am gasit din intimplare intr-o farmacie si am cumparat o cutie de “alifie”.

  3. February 5th, 2009 at 19:58 | #3

    am vazut azi la vanzare…o tanti de culoare avea foarteeee multe,in statia RATB de la cismigiu

  4. Eu
    February 7th, 2009 at 13:29 | #4

    Da se gasesc inca la vanzare, chiar si in farmacii. Tin si acum minte… cum te durea ceva: “da cu niste alifie din aia!” 😛

  5. February 17th, 2009 at 21:49 | #5

    Inca se mai gasesc la vanzare pe la “ciubucari”

  6. February 20th, 2009 at 23:14 | #6

    daa…se gasesc mai ales la plafar sau magazine naturiste.
    pe mine m-a intrebat vanzatoarea: cutie mare sau mica? eu gandindu-ma ca intre timp s-o fi modernizat, capitalizat, mai-stiu-eu-ce si scumpit, zic: mica.
    ea zice: 25 de bani. reactia mea:dati-mi doua.
    si acum mi-e ciuda ca nu am aflat cum arata cutia mare…

  7. February 25th, 2009 at 11:02 | #7

    tin minte crema de culoare verde-transparent cu un miros intepator dar din pacate nu mai stiu la ce o foloseam. parca daca aveam nasul infundat miroseam cutia si isi mai revenea.

  8. February 28th, 2009 at 03:14 | #8

    maica-mea si acum mai cumpara din aia. se gasesc. dar nu am folosit niciodata nu stiu cum e.

  9. April 10th, 2009 at 12:13 | #9

    totusi eu nu stiu la ce anume se foloseste respectiva “alifie”.

  10. May 3rd, 2009 at 22:55 | #10

    Totusi … nu s-a intrebat nimeni ce contine chestia aia? Eu unu nu m-as da cu asa ceva nici mort. La pretul ala derizoriu e clar ca-ti face mai mult rau decat bine.

    Numai bine,
    Marcel

  11. Ariven
    June 15th, 2009 at 13:56 | #11

    Salutare!

    Isi mai aduce cineva aminte de Diana (Frectie Galenica) si de Carmol? Strabunica mea, Dumnezeu s-o ierte, era un “hard user”. La un moment dat o vecina i-a sugerat ca pentru durerile mele de gat nesfarsite imi putea da, intr-o lingurita de zahar, o picatura de Diana. Cred ca era total contra indicatiilor dar mie imi placea pentru ca era foarte aromata.
    De asemenea, Siropul de patlagina? Era de doua feluri, tin minte, si unul era mai bun…
    Dar Piramidoanele mari si mici? Sau, pentru “adevarati”, supozitoarele pentru temperatura? (Mai erau si unele contra constipatiei…)
    Sper ca n-am gretalit pe nimeni… just memories (even though not sweet!)

    Toate cele bune!

  12. August 11th, 2009 at 16:10 | #12

    @Animatic încearcă să faci un masaj al tâmplelor cu ea în caz că ai dureri de cap, eventual cu cea verde din borcanul mai mare… şi o să vezi că este mult mai bună şi mai relaxantă decât orice pastilă… bănuiesc că face şi mult mai puţin rău

  13. Alin
    August 22nd, 2009 at 00:58 | #13

    Imi amintesc ca ne dadeam la scoala pe la ochi si plangeam vreo cateva zeci de minute de ne lua dracu’!

  14. September 25th, 2009 at 21:43 | #14

    Mortii ei, ca urat mai putea

  15. October 2nd, 2009 at 16:05 | #15

    Are si “tataia” una dasta, miroase urat si e a naibii de greu de desfacut :)

  16. October 28th, 2009 at 23:04 | #16

    Am inca pe acasa prin dormitorul lui taica-meau, dar am si vazut prin centru, recent, intr-o taraba injghebata a unui batrin, o cutie intreaga!

  17. Duduveche
    November 2nd, 2009 at 14:30 | #17

    De la bunica-mea nu pot sa uit Rivanolul (lichid galben, parca era pipi) si Jecolanul (alifie antiarsuri pe baza de grasime de peste, mirosea de vomai). Iar cind eram de vreo 7 ani (1970) era Antigerminul (contra febrei), niste cutii enorme de plastic oranj.

  18. Duduveche
    November 3rd, 2009 at 11:26 | #18

    Era: parafina cu esente aromate (mentol, camfor si eucaliptol).

  19. Duduveche
    November 10th, 2009 at 13:30 | #19

    Tot prin anii 70 era la moda de dat la copii un antitermic ACALOR care azi este… interzis. In plus badijonarea in git cu albastru de metilen. Ptiu! Scirbos, dar ce fain era sa fii bolnav sa stai acasa singur dimineata sa te uiti la TV la Telescoala, la reluarile de filme si la Chip and Dale.

  20. Tomaso
    November 26th, 2009 at 00:42 | #20

    Din cate stiu eu, nu e chinezeasca, e vietnameza.

  21. soso
    January 14th, 2010 at 05:38 | #21
  22. Anca
    January 15th, 2010 at 02:16 | #22

    Drept e, doar ca noi ziceam ca aia rosie e chinezeasca si aia verde e vietnameza. Am avut acasa pana acum vreo 5 ani o cutie cu de aia verde, iar chinezeasca se gaseste si acum. M-am uitat pe aia verde: contine vaselina, lanolina eucaliptol si inca niste alte chestii. In concluzie: este un unguent puternic vasodilatator, merge de dat pe articulatii (lumbago, entorse, reumatism) precum si pe tample in durerile de cap (dar numai in alea cand simti ca te strange ca o casca, nu cand iti zvacnesc tamplele). Merge si la desfundat nasul – nu va sfatuiesc sa dati efectiv cu ea la nas ca ustura de nu mai nimeresti buda!!!
    Da… deci piramidonul s-a dus (cica e toxic) si mai erau creioanele alea hemostatice (ca un fel de creta rotunda dar nu neteda, ci oarecum zgrunturoasa) – erau bune pentru rani superficiale dar si pentru atunci cand iti curgea sange din nas. Si mai nou de ceva timp am vazut ca au aparut iar creioanele alea mentolate de-ti desfunda nasul – le mai tineti minte? – precum si codaminul (foarte eficient in dureri de cap – contine cofeina).
    Badijonarea cu albastru de metilen – mare trauma a copilariei mele, precum si ceaiul de ceapa (bleah!!!) si cartofii rasi inmuiati in spirt si pusi intr-o carpa in jurul gatului – sa-ti treaca de galci.
    Nu credeam ca o sa ajung vreodata sa recomand cuiva asa ceva, dar siropul de ridiche neagra (varianta cu miere si nu cu zahar) l-am folosit si a fost super – eficacitate garantata – si il recomand cu caldura, precum si inhalatiile cu apa cu sare sau prisnite cu sare fierbinte puse pe piept in caz de tuse uscata.
    N-aveti decat sa radeti de mine, dar astea-s verificate si chiar functioneaza!

  23. Anca
    January 15th, 2010 at 02:19 | #23

    Mi-am amintit ca pe langa badijonarea cu albastru de metilen mai exista si badijonarea cu glicerina boraxata (dar asta numai pe gingii). si astazi se recomanda de catre medicii stomatologi badijonare cu o solutie formata din parti egale de glicerina boraxata si tinctura de propolis (sau numai din albastru de metilen) pentru afectiunile gingiilor, de tip gingivita sau parodontoza. Si asta functioneaza, am verificat-o pe pielea mea.

  24. Anca
    January 15th, 2010 at 02:22 | #24

    Plus ca mai avea mama nu stiu de pe unde naiba o combinatie svanta de-a binelea, ceva cu coji de ou pisate, lamaie maruntita si miere, lasata la macerat si trebuia sa inghiti o lingurita din cacareaza aia dimineata. Cica pentru pofta de mancare. Analizand cu mintea de acum, avea un gust asa de naspa, incat ai fi mancat orice dupa aia numai ca sa scapi de el. Deci se poate oare spune ca funtiona?!?!?

  25. Anca
    January 15th, 2010 at 02:25 | #25

    Era intr-adevar fain sa fii bolnav si sa stai acasa… Mancam creta sau lipici de ala Pelican (celebrul pelicanol) ca sa facem febra. Ce gust naspa mai aveau si nu mi-a crescut niciodata temperatura nici macar cu o liniuta in ciuda stradaniilor mele. O uram pe sora-mea, ca asteia ii crestea temperatura pe fond de stres si, cum era alergica la penicilina (ne prea mai gasindu-se altele pe atunci), mama se speria si o lasa acasa. Si facea asa mereu cand avea lucrari de control sau trebuia sa o asculte….

  26. Simona
    October 28th, 2010 at 07:05 | #26

    sintagma e “alifie chinezeasca”, nu crema 😉

  27. big
    January 2nd, 2011 at 23:15 | #27

    Anca :
    Plus ca mai avea mama nu stiu de pe unde naiba o combinatie svanta de-a binelea, ceva cu coji de ou pisate, lamaie maruntita si miere, lasata la macerat si trebuia sa inghiti o lingurita din cacareaza aia dimineata. Cica pentru pofta de mancare. Analizand cu mintea de acum, avea un gust asa de naspa, incat ai fi mancat orice dupa aia numai ca sa scapi de el. Deci se poate oare spune ca funtiona?!?!?

    exista si varianta cu coji de ou pisate sau mai degraba rasnite, un pic de zahar pudra(eventual vanilat) si un pic de cacao. combinatia era chiar gustoasa, si cred ca era pentru calciul din coaja de ou.

  28. March 12th, 2011 at 21:01 | #28

    Vad pentru prima data ca scrie pe ea “temple of heaven” 😀

  29. Alex
    April 14th, 2011 at 18:18 | #29

    Eu intotdeauna ii ziceam “crema vietnameza”, nu chinezeasca. Dar am impresia ca ceea ce se gaseste acum la tarabe “nu se mai face ca pe vremuri”, pt ca nici nu trece durerea de cap asa usor, si nici nu simti senzatia aia de rece atat de brusc si puternic ca mai demult. Seamana, dar au mai lasat si vietnamezii din calitate :)

  1. No trackbacks yet.