Home > Altele > Cântarea României. Ultima ediţie. Recuperare, Reconditionare, Refolosire

Cântarea României. Ultima ediţie. Recuperare, Reconditionare, Refolosire

postat pe 25.02.2008 de igu

cantarea_romaniei_sdsdss.jpg

Muzeul Ţăranului Român organizează în luna mai exporimentul Cântarea României. Ultima ediţie. Recuperare, Reconditionare, Refolosire. Vom aduna împreună obiecte ale comunismului şi le vom întreba de sănătate. Le vom asculta şi înregistra poveştile şi ne vom întreba ce rost mai au obiectele astea în lumea de azi.


Vom avea nevoie de tineri entuziasti la pregatire dar mai ales in timpul evenimentului propriu-zis.Vrem sa vorbim mai pe indelete despre ce vrem noi sa se intample la „Cantarea Romaniei”, cum puteti voi sa va implicati, cine si ce sa faca. Cum vi se pare miercuri, 27 februarie, la ora 17.00 la Clubul Taranului?

Pentru detalii si confirmari de participare scrieti-ne la siminarb@gmail.com(Simina Bădică)

Va asteptam!

Altele

 1. calin batrinul
  February 27th, 2008 at 16:08 | #1

  Si blocurile lui Ceausescu mai au vreun rost? Hai sa le dinamitam.
  Atitudinea asta a unor organizatori, de compasiune ironica fata de o perioada de CONSTRUCTIE REALA, azi, intr o perioada de DEMOLARE REALA (ce a transformat RO in Uganda 2), imi provoaca fibrilatie.

 2. florincr
  February 27th, 2008 at 20:16 | #2

  batrane calin….imi dau seama inca odata ca pe noi doi ne incearca soiuri de nostalgie total diferite….eu am nostalgia unei anumite varste (copilarie, adolescenta) ….tu pari a avea nostalgia unui anumit sistem (politic, social)…….ceea ce pricep mai greu este de ce ai impresia ca ponegrind exagerat prezentul (Uganda 2 ?)…aperi un trecut drag tie (si mie dar din cu totul alte pricini)

 3. calin batrinul
  February 28th, 2008 at 12:08 | #3

  Florin ceea ce voi spune o simt multi romani trecuti de 40 de ani. Nu mi este dor de NC. “Nostalgie” = “dor”. Regimul de ocupatie sovietica mi a nenorocit un bunic. Regimul NC m a facut sa sufar din varii motive. Ma bucura ca am rock la radio, TVuri nonstop, reviste erotice si internet (de parca astea sunt esentiale pt. un nivel de trai decent…).

  Dar ma supara maniheismul cultivat in mod politic mai ales de regimul Basescu, la modul Comunism=Iadul, Capitalismul=Raiul pe pamint (“pe care nu l inteleg prostii de romani”, cum zice nonstop Alina Mungiu). Raul si binele se intreteseau si in comunism si in capitalism. Iar cei care nu au azi cei 490 de euro pe cap de membru de familie pt un trai decent (conform Bancii Mondiale), deci o imensa majoritate de romani, simt azi ca daca regimul NC le dadea 10 pumni in cap zilnic, cele 9 guverne postdecembriste le au dat 100 de pumni zilnic. Daca aceasta majoritate de romani in anii NC aveau febra si de abia se mai tineau in picioare, azi sunt in coma.
  Oficial, se traieste de 100 de ori mai rau ca in 1990. Asta e realitatea. Si chiar ca e caduc sa mai vorbim azi de “regimul criminal ceausist”.

 4. calin batrinul
  February 28th, 2008 at 12:58 | #4

  In acest articol este un tabel al evolutiei saraciei in RO postdecembrista care ar trebui sa ne faca ciocul mic cind vrem sa criticam ceausismul “odios”. (atentie, e pina in 1999 ! ce o fi pina in 2008 !!)

  http://www.polito.ubbcluj.ro/EAST/East8/dan5.htm#Poverty%20in%20Romania%20–%20causality%20and%20trends

 5. March 3rd, 2008 at 18:35 | #5

  daca ai avea puterea sa dai timpul inapoi, ai renunta la tot ce e in ziua de azi pentru vremurile 80′ cand Ceausescu era la putere ?

 6. calin batrinul
  March 10th, 2008 at 09:28 | #6

  Evident ca nu. Si cine e de buna credinta intelege ce critic.

 7. Cantarea Romaniei
  March 13th, 2008 at 12:00 | #7

  Intre timp, Cantarea Romaniei are si blog.
  Daca va intereseaza evolutia proiectului, vizitati-ne la http://cantarearomaniei.blogspot.com/

 8. October 16th, 2008 at 14:34 | #8

  Am incercat sa intru pe blog, si mesajul este : Acest blog este deschis doar cititorilor invitaţi-http://cantarearomaniei.blogspot.com/
  Se pare că nu aţi fost invitat să citiţi acest blog. Dacă credeţi că este vorba de o greşeală, v-aţi putea gândi să luaţi legătura cu autorul blogului şi să-i solicitaţi o invitaţie.”…Pai?

 1. No trackbacks yet.