Home > D-ale vremii, Scoala > back in the days…

back in the days…

postat pe 15.11.2007 de A213
Salutare popor! Am aflat despre acest site de la un prieten……ajung acasa si intru pe site…..cand am vazut pozele din trecutul “glorios comunist” am avut nishte flash-back-uri…..o sa scriu mai mult in zilele urmatoare;deocamdata….
Imi aduc aminte ca am fost scos la”careu” in fata intregii scoli pentru ca nu aveam “inel” la cravata; imi aduc aminte ca atunci cand aveam 10 lei parca eram cel mai fericit elev,deoarece stiam ca dupa ore urma sa merg la cofetaria(acum este “EVEREST”) de langa fosta alimentara”Leonida”(actualul KFC),si o sa-mi iau un profiterol si un pepsi(daca aveam noroc)sau cico.
Va aduce-ti aminte cand ne duceau la cules de cirese,mazare….etc.? Doamne,cate amintiri reprind contur in creierul meu…..Promit ca voi scrie un “blog” format mult mai bine si cu mult mai multe amanunte pe care,sunt sigur, ca le aveti si unii din voi in minte.
Trei culori,cunosc pe nume…..

D-ale vremii, Scoala

 1. calin batrinul
  December 10th, 2007 at 14:46 | #1

  Are cineva o poza cu MASINA DE TAIAT LEMNE cu un piston si curea de transmisie ce umbla prin orase trasa de un cal, chiar si in anii 80? Nu pot uita pacanitul ei care mi facea pielea de gaina si sunetul ala al bustenilor taiati in curtea bunicii mele, prin septembrie. Multumesc.

  calinakis@yahoo.com

 2. December 10th, 2007 at 15:12 | #2

  la noi se numea gater, stai linistit ca mai circula si acum din astea nu numai atunci
  mai putine dar sunt
  http://www.suvenirshop.ro

 3. calin batrinul
  December 11th, 2007 at 10:21 | #3

  Leu >>>> Unde “la voi”? Aia nu era “gater”, “gater” este:

  GÁTER s.n. Ferăstrău mecanic folosit la tăierea longitudinală a buştenilor, a marmurii etc. [

 4. calin batrinul
  December 11th, 2007 at 10:21 | #4

  Leu mersi de link.

 5. December 11th, 2007 at 16:58 | #5

  la noi la teleorman, la olt asa se spune, gater
  http://www.suvenirshop.ro

 6. Bogdan
  January 17th, 2008 at 15:34 | #6

  Leu’, eu sunt din Alexandria. Tu de unde esti? De “chestiile” alea cu motor, pe trei roti si cu o cabina deasupra care carau laditele la patiserii va mai aduceti aminte?!

 7. January 17th, 2008 at 15:45 | #7

  rosiori de vede :))
  he he he!
  masinariile alea pe 3 roti de carau prajituri indiene cu ele 🙂
  cred ca in rosiori mai gasesti si acu asa ceva

  http://www.suvenirshop.ro

 8. carmencarmenare
  May 28th, 2008 at 22:16 | #8

  buna seara,tuturor!!! eu imi amintesc atunci cand mergeam la cules la porumb,in practica. era frigul naibii si trebuia sa ne trezim dis-de-dimineata,plecam cu pachetelul facut de mama sau tata,depinde cu cine eram acasa.trebuia sa depanusam porumbul(sper ca asa se spune) si ne mai trezeam si cu cate un stiulete in cap!!!!ne bucuram pe de-o parte ca scapam de scoala,dar si cat recuperam dupa aceea de ne sareau ochii din cap!!uneori chiar ne plateau pentru asta si mergeam la cofetarie,de unde ne luam batoanele acelea cu lapte.erau asa de bune, se topeau in gura si aveau atat de mult lapte praf,cred ca era 4 lei si ceva……..amintiri demult apuse

 1. No trackbacks yet.