Anii ’80
Celebra poza cu clasa care nu mai stiu cand se facea, la inceput sau la sfarsit de an.
Cu bunica in fata blocului.
De ziua mamei 🙂 tovarasa invatatoare scria frumos pe tabla textu si noi doar tineam creta pe punct 🙂
8 martie, venea un nenea din clasa in clasa care facea poze
Clasica ziua de nastere din copilarie 🙂 cativa vecini, un tort…
Eu si cu mutraliera, nu stiu daca isi mai aminteste cineva de tipu asta de mitraliera 🙂 facea ratatata :))
Urcam la merele rang de pionier al patriei.
soim
Atelier de proiectare unde lucrau parintii. Din cand in cand mergeam acolo si ma lasau sa desenez pe plansetele alea mari.
La serbare. Eu aeram indian, winetou sau cum ii zicea 🙂
Asta era cea mai frumoasa jucarie. O garnitura de tren primita de prin germania iar tata a facut plansa, muntele cu tunelu…era vopsita verde si chiar era cu niste chestii presarate pe ea ca sa imite iarba cat de cat. Acum observ si cubuletele alea albe, un soi de lego romanesc, nu erau practic cubulete, era parca special pentru a construi case avans si acoperis rosu care il puneai in varf.
Doresc si eu daca se poate un scan de rezolutie buna la pozele cu pionieri si soimi. Am inceput sa adun ceva materiale legate de domeniu, si unele poze ma ajuta mult la activitatea din acea perioada.
Adresa de mail este: iulian_lipo@yahoo.com
Multumesc.
Si eu am fix aceeasi poza de la sfarsitul clasei a 4-a: toata clasa imbracata in uniforma de pionier. Pe mine m-au pus in randul 2 ca nu aveam sosete corespunzatoare (adica trei sferturi).
Si am si poza de la balul mascat din clasa a 6-a: eu am fost Alfonse Zitterbacke :D. Si jucam o sceneta si parintii trebuia sa ghiceasca cine eram. La mine n-a ghicit nimeni. Si ce mandra eram.
Asa, si am poza si de la Muzeul de Istorie de cand ne-au facut pionieri: io eram cu un cap mai mare decat toti colegii ca m-au dat cu un an mai tarziu la scoala.
Si mai am de asemenea tablou cu mine imbracata in soim al patriei cu pampoane in cap.
Si bineinteles poza de la zi de nastere cu toti copiii de pe strada.
Eheee…
hellooo, privesc fotografia parintilor tai la institutul de proiectare ! si o alatur pe a mea….IDENTICA…
II vad pe: Shatzi, Doranda, Fusaru, Gema, Dimi, Mihaela, madam Dinu…si eu :):)
poti sa-mi zici cine-s parintii tai?? te rog !
J.
parintii mei sunt Mihut Ghita si Maria
hellooo, spune-mi te rog : sunt in acea poza?? caci numele nu-mi suna ..nimic 🙁 sorry… sau am uitat eu nume…)
j. thx anyawy
incercuieste pe poza care esti pls ca sa arat si eu la ai mei. poti sa trimiti pe urma poza pe contact@catalinmihut.ro
mersi
hello !
prima din stinga ! :)( Iosefina)
J. de la Josephine, caci aici imi “poceau” numele 🙂
Vai Doamne, mitraliera aia!!! Uitasem de ea, am avut una exact la fel primita drept “mita” de la ai mei inainte sa plece la o nunta inafara orasului. Asta era ca sa imi inchida gura cat timp eram “cazat” la niste rude. 🙂 Ce vremuri…
😀 parca ma uit la pozele mele. Iti lipseste una de la gradinita, cu Mos Craciun.
Si eu am avut mitraliera de-aia 😀
cu gradinita nu am gasit 🙂 nici nu stiu daca am asa ceva 🙂 am fost la gradinita intrun apartament de bloc, nu prea am nu stiu ce amintiri de acolo. si acum e gradinita in acel apartament.
Gradinita “de apartament” nu e cea de langa Piata Veteranilor?
sunt din timisoara 🙂 gradinita e situata pe calea aradului daca tot ai adus vorba doar ca in timisoara
Cand eram eu clasa intai nu se facea poza cu mesajul “Mamei mele Cu drag” dar se face poza cu Abecedarul si stiloul in mana. 😀
Iar de 8 Martie in fiecare an faceam tipul acela de poze inca de cand eram la gradinita.. Doar ca erau color pe vremea mea :)))
Serbare cu costumatii si eu am avut la gradinita… Eram toti tigani.. :))
“…Atelier de proiectare unde lucrau parintii. Din cand in cand mergeam acolo si ma lasau sa desenez pe plansetele alea mari…”
da’ saraca mai era intelectzia pe vremea aia… 😉 cam goala masa …
doar 2 cutii de ness, puse la deruta (poate folosite chiar ca scrumiere)?????
sau adevaratele bunatati apareau dupa efectuarea pozei ?!?! 😀
am lucrat in “intreprindere” si va asigur ca marile sarbatori le “marcam” extrem de tovaraseste..
chiar si pastele, cind se stia ca e musai sa prestam citeva ore pe “maior coravu”, dupa care sub atenta conducere si directa indrumare a tov. secratar de partid pe sectie, ne scoteam ouale … si cozonacul din “pungile de 1 leu” si praznuiam ..
despre gradinita si scoala… cred ca trebuie sa caut prin “lada cu amintiri” poze cu costumul de fluturas, sau cel pepit cu palarie de panama, si don’shoara cu rochie cu jupon si umbrelutza..
doamne ce stiam sa ne distram, in nemernicia noastra ..
lume “simpla si proasta” care se bucura cu foarte putin…
Hei! Si parintii mei lucrau la proiectari. Se chema CCSITEH era pe calea Girocului. (nu stiu cum se cheama strada acum) Vis-a-vis de Casa Tineretului!
Este acelasi atelier?
Multumesc.
-andi
CECEITAC
Parinti mei au lucrat si ei acolo pína in ’85, cind am ales libertatea.
Mama a vazut poza si a recunoscut pe aproape toti. Isi aduce aminte de ai tai.
atelierul asta este la padurea verde, in cladirea aceea inalta in curte la UMT.
Vlad Poenaru imi e cunoscut numele 🙂 Nu e cumva cea din partea dreapta in poza? dau si eu la ghici, nu stiu daca mai merge memoria 🙂
In anii 70 am avut si eu pusca mitraliera din aia, din tabla. Era replica unui PPŞ rusesc cu incarcator “cascaval” (Pistolet Pulemiot Şpaghina). Ne luptam de a rusii si germanii (ne faceam pistoale mitraliera Schmeisser din scinduri) si la atac urlam “Uraaaa !” ca adevaratii soldati sovietici.
http://en.wikipedia.org/wiki/PPSh-41
Cred ca mitraliera din poza nu era din tabla, ci din plastic negru, romanesc. Am avut si eu. PPS de tabla avea un prieten mai norocos, chinezesc.
O mitralieră şi eu cred că mai am, doar că îi e rupt patul de pe vremea aia. A mea era cu încărcător rotund, probabil model cum aveau gangsterii.
În schimb poza cu trenuleţul îmi aduce aminte de-al meu, cumpărat de tata când mergea în delegaţii prin ţară; a fost luat din Bucureşti dar e nemţesc, marca PIKO Junior. Locomotivă cu abur neagra plus două vagoane călători verzi cu acoperiş gri. O şină macaz, alta depou, restul puse cap la cap formau un cerc. Vremuri faine…
Să nu uităm de maşinuţele “mecibox”!
Sincer poza cu ziua de nastere am crezut ca e a mea…am una identica… Doamne ce limitate mai erau posibilitatile pe atunci de toata lumea facea la fel
am avut si eu o mitraliera din aia care facea ratatatata *g*
Poza cu clasa nu e facuta la Generala 26?
Dora: extact 🙂 gen 26 este
Hehe, si io si sora-mea tot acolo am fost. Avem poze exact la fel!
ce mica e lumea 🙂 era si culmea sa va regasiti in poza 🙂 poza cred ca este la final de clasa a 5-a, nu sunt sigur. Cateva nume de profesori care mi-au ramas pe creier de atunci 🙂 1. Grimacovschi (nu stiu cum se scria exact) care era profesor de geografie si care pe langa clasica pedeapsa hora palmelor sau apucatu de gusha mai ne delecta si cu diapozitive din calatoriile lui; 2. Jebeleanu care daca nu ma insel erau (pentru ca erau sot si sotie) profesori de romana si care erau criminal de duri 🙂 si mai sunt cativa care imi scapa acum ca si nume: de ex profa de biologie parca care te lovea cu liniaru peste degete. nu stiu daca ai mai fost sa vezi scoala de cand ai terminat dar eu am intrat la un moment dat in scoala si am ramas surprins cat de mica este 🙂 si cat de mare ne parea noua la acea vreme.
Grimacovschi ne-a fost diriginte amandurora. Iar pe profa de bio o cheama Rotaru Eugenia. Cred ca era una din cele mai severe profesoare.
Desi stau la doi pasi de scoala, n-am mai trecut pe acolo de cand am terminat liceul (acum trei ani).
Asa o chema, Rotaru, noroc ca noi nu am facut cu ea, doar de cateva ori. Pai poti sa mergi eventual in vizita pe la scoala 🙂 asa poate iti trezeste ceva amintiri.
Mitraliera parca scotea niste scantei acolo inauntru din cate imi amintesc,si tragaciul era portocaliu sau rosu
mai am ceva poze alb/negru, ca doar le faceam singur, cu un aparat de marit rusesc, pe care il mai am inca; cand o sa am timp, ma uit sa vad daca mai am si ceva filme a/n.
aveti idee de unde pot face rost de un costum de soim al patriei/pionier? inchiriat sau cumparat, in bucuresti. merci mult
mai, cu plicurile alea din fundal m-ai dat gata. :Dam si eu foto de la camin cu soimii patriei… :d
http://www.trilulilu.ro/iculici/ce006360c31d29
http://www.trilulilu.ro/iculici/d00f8df4b32cbf
http://www.trilulilu.ro/iculici/456682ead923d4
http://www.trilulilu.ro/iculici/c624f6da63500d
http://www.trilulilu.ro/iculici/bfef1ec7f5843e
la camin venea MOS GERILA. 😀
Maria: Superbe poze. Ar fi frumos sa postezi cateva si aici daca mai ai 🙂 Cam slabuta rubrica Anii 80.
AM INCERCAT. SI NU S-AU POSTAT. 🙁
SORRY.
ORICUM, MAI INCERC O DATA. 😀
PUP.
SUNT ACEEASI MARIA DE MAI DEVREME.
ACUM INCARC ACELE FOTOGRAFII PE MAIL SI LE TRIMIT PE ACEA ADRESA. 😀
SINCER,,, ACUM REALIZEZ CAT DE FRUMOSI AU FOST ACEI ANI,,, ’80… BINE, NU CHIAR IN ACEST MOMENT :P, CI,,, DUPA CE AM CRESCUT OLEACA,,,
IMI AMINTESC, CA ATUNCI-LA REVOLUTIE- M-AM BUCURAT SI EU,,, CE STIA UN COPIL CARE ABIA IMPLINISE 7ANI,,, ? PE 23.12.989 AM IMPLINIT 7ANI. CADOUL MEU, DE LA AI MEI A FOST O PAPUSA, PE CARE O PASTREZ SI ACUM. DE FAPT, O VOI PASTRA TOATA VIATA MEA,,, CAND VOI AVEA FAMILIA MEA, O SA IAU ACEA PAPUSA CU MINE 😛 SI O SA FIU TARE MANDRA DE EA,,, “PAPUSA MEA DE LA REVOLUTIE :D, DE CAND AM IMPLINIT EU CEI 7ANI.”
DESEORI IMI AMINTESC DE COPILARIA MEA, A NOASTRA,,, ERA DE 1000DE ORI MAI FAIN,,, ASA CU ACELE RESTRICTII SI LIPSURI,,, ERA INFINIT MAI BINE,,,
GATA CU MELANCOLIA.
PUP INTREAGA ECHIPA. :*
:((
Da era mai bine pe vremea aia 🙂 tocmai pentru ca erau atatea restrictii si te bucurai de orice lucru marunt, in ziua de azi copii nu mai traiesc aceleasi bucurii.
salut! am o mare rugaminte cine-si mai aminteste cine canta o melodie. Scriu cateva randuri ca nu mai tin minte cine o canta:”din raftul mic de-atatea ori te iau la pieptul meu,papusa cu ochi de comori iti spun ca unei mici surori,etc.Mi-am stors creierii,efectiv nu o gasesc nicaieri,am crescut cu ea,o ascultam la picap mi-e draga.Daca cine ma poate ajuta.Multumesc
Am “jucat” si eu cateva roluri in povestile copilariei: bucatarul din Sarea in bucate, unul din piticii din Alba ca zapada, am fost si tiganca, si balerina, si luna Mai. Imi placea sa ma aflu pe scena.
Am fost la un moment dat la un pas de a deveni sefa de grupa, dar am fost bolnava si au pus pe altcineva in locul meu. Imi cumparasem si snur rosu 🙁
Amintiri, amintiri, http://www.adevarul.ro/reporter-adevarul-foto/tema-inapoi-in-comunism/pagina-1
azi dimineaţă m-am trezit normal (sau normală). dar în timp ce-mi redactam şi eu temele, ca orice angajat ce-şi face treaba – cum trebuie! – am avut o amintire, care apoi s-a transformat într-un post pe blogul meu. apoi am început să caut peste tot şi am ajuns şi aici. merci mult de tot pentru aceste amintiri.
o zi bună.