Home > Filme, Radio-TV > Sclava Isaura

Sclava Isaura

postat pe 15.12.2006 de vladnanca

Sclava Isaura – prima telenovela difuzata la noi

Filme, Radio-TV

 1. Malmoth
  December 27th, 2006 at 21:52 | #1

  Serialul a fost difuzat intai la bulgari si apoi la TVR. Cel mai enervant personaj era Leoncio, iti venea sa dai cu el de pereti.

 2. Iani
  January 16th, 2007 at 18:03 | #2

  mai stie cineva cand s-a difuzat, intre ce ani?
  I.

 3. dani
  January 18th, 2007 at 19:03 | #3

  cred ca a fost prima telenovela de dupa revolutie…cred ca prin 91-92….
  dar Familia Balbeck va trezeste amintiri? 😀

 4. Dee
  January 26th, 2007 at 15:36 | #4

  Oul sau gaina? “Isaura” sau “Si bogatii plang”? Chiar nu mai tin minte care a fost prima. In orice caz, imi aduc aminte cum stateam in sala de asteptare la dentist foarte trista pentru ca pierdeam episodul din Isaura :))))

 5. Malmoth
  January 26th, 2007 at 22:21 | #5

  Isaura a fost intai la bulgari, si apoi in 90 la TVR.
  “Si bogatii plang” a urmat dupa ea, prin 92-93

 6. DaNu
  February 8th, 2007 at 11:58 | #6

  @vladnanca, genericul asta nu a circulat la noi. Era facut pentru tarile sud-americane. La noi a fost asta: http://www.youtube.com/watch?v=veuZlUv6K2M&mode=related&search= .Nu am sa uit niciodata versurile:”unga zunga rughe…unga zunga rughe”

 7. DaNu
  February 8th, 2007 at 12:14 | #7

  @dani, serialul se numea “Mostenirea familiei Guldenburg”. Ce e mai interesant e ca cele doua marci de bere din film, “Guldenburg” si “Balbeck” existau si in realitate. Imediat ce a inceput serialul, un unchi de-al meu a fost o saptamana in Germania si a adus de acolo cate o cutie din fiecare marca pe care mi le-a facut cadou (goale, ca aveam vreo 12 ani). Tin minte ca eram foarte mandru de ele si le aratam la toti prietenii mei. Si imi aduc aminte si numele personajului pe care il uram cel mai mult: Achim Lauritzen (era chel si urat, un personaj malefic, ce mai!). http://www.imdb.com/title/tt0092348/
  Si mai era un serial, “Destinul familei Howard” (desi nu sunt sigur de titlu) cu o familie din industria constructiilor de yacht-uri, care mi-a placut foarte mult.

 8. Malmoth
  February 8th, 2007 at 21:06 | #8

  1. La aparitia ei (1976?, credeam ca e de prin 80), “Isaura” a facut furori in lumea telenovelelor, la fel ca si Dallas; drepturile de difuzare au fost vandute in foarte multe tari. A fost mai demult la televizor un documentar despre filmele din anii 70-80, in care se pomenea si de acest aspect. Priza la public a constituit-o subiectul – viata sclavilor de pe plantatiile sud-americane, cu putin inainte de abolirea sclaviei, cat si relatiile dinre sclavi si stapani – Isaura cea dezghetata care lua partea celorlati sclavi. A mai avut o continuare, difuzata prin 93-94 de TVR2.
  O alta telenovela din aceeasi perioada (70-80) a fost “Bulevardul Paulista” despre viata trepidanta din Sao Paolo.
  2. “Mostenirea familiei Guldenburg” a fost difuzata intai la bulgari si apoi de TVR. O scena memmorabila estea cea in care Achim Lauritzen vine la o prezentare de moda si face scandal; este palmuit si ca rezultat scrie pe perete Aggresione cu spray – campania a prins si numele a devenit brand.
  la finalul serialului apare o anume di Angelo care se apucase sa scrie un roman cu acelasi titlu ca al serialului, numai ca nu stiu de ce Il aruncase in foc la final.

 9. djLILU
  September 29th, 2007 at 10:12 | #9

  cine canta coloana sonora din serial…ca as vrea si eu melodia…de unde o pot face rost?????

 10. Morioka70
  February 24th, 2010 at 22:45 | #10

  Iată alte două filme seriale post-decembriste, care erau OLEACĂ mai deştepte decât “Sclava Isaura” (dar nu prea mult, ca să nu crească substanţial coeficientul de inteligenţă al “bizonului românesc”, care stăta pe vremea aia – ’90-’96 – cu ochii numai pe sticla TV):

  1. “Moştenirea familiei Guldenburg” (film nemţesc) “Das Erbe der Guldenburgs” (1987), vezi: http://www.imdb.com/title/tt0092348/
  2. “Destinul familiei Howard” (film britanic) “Howard’s way” (1985), vezi: http://www.imdb.com/title/tt0134250/
  Cu oservaţia că actriţei Jan Harvey (în film purta numele Jan Howard şi era personajul principal feminin) i-aş fi tras “o pedală-două”, de control, la felul în care arăta atunci, în 1985, când filma acest serial. Cel mai mult mă excita frizura ei. Iar la cei 38 de ani pe care-i avea atunci, era “numai bună”. Avea şi corp şi muian mişto. E, la capitolul “ţâţe” mai şchiopăta ea, dar mergea. Vorb-aceea: “p**a nu ştie carte!”.
  Mai că-ţi venea s-o iei de-o parte şi să-i fredonezi cântecelul astea:
  Hai Leliţo-n Dealul Spirii
  Să te-nvăţ tabla-nmulţirii!
  Hai Leliţo-n deal, la coasă,
  Să-ţi arăt că o am groasă!
  Păcat că ea n-ar fi înţeles nimic din versurile de mai sus, întrucât este englezoaică. Dar i-aş fi arătat “soldăţelul meu de plumb” şi-aş fi rugat-o să se joace cu el:
  – Play with my ding-a-ling-a-ling!
  Exact aşa cum cânta live, pe vremuri, Chuck Berry piesa “Joacă-te cu clopoţelul meu!” – vezi: http://www.youtube.com/watch?v=_MLBfwblps8

  He-he, eu nu mă uitam la serialele astea, că m-a ferit D-zeu şi n-am avut TV în cameră, la cămin, dar am auzit de titlurile lor de la alţii. Iar pe actriţa Jan Harvey o vedeam când veneam acasă, să învăţ în sesiune. Mereu se uita taică-meu la “Destinul familiei Howard”.

 11. pic20
  February 2nd, 2011 at 01:34 | #11

  Despre Sclava Isaura v pot spune o intamplarefoarte interesanta . Prin ’90 in perioada cand era difuzat serialul.
  Afost lasata balta o nunta pentru a fi urmarit, asfel toti nuntasi in frunte cu nasul si fini au lasat nunta de isbeliste (tocmai ce incepuse cu mizilicu) si fuga fuguta la tv, lasand o imagine demna de “Viata fara oameni”

 1. No trackbacks yet.