Home > Obligatii cetatenesti > 23 august

23 august

postat pe 23.12.2006 de Adelina Lupu

23august_43645645.jpg

Amintirea mea de 23 august este din anii 1953-54.Eram pioniera, in Bucuresti. Am fost “recrutata”, in vacanta fiind, sa particip la o sceneta in cadrul defilarii de 23 August. In piata Stalin, vis-a-vis de tribuna centrala (a lui Gheorghiu-Dej), intr-un anumit moment al paradei, apare un tanc rusesc eliberator. Pe el sedeau citiva soldati sovietici. Un grup de femei,barbati si copii (eu fiind unul din ei), rasar dintr-o strada laturalnica, fug in intimpinarea lor cu flori si strigate de bucurie.Un soldat ridica in brate un copil (nu eu, care eram cam plina), si alaiul iese din scena. Dragut, nu?

Obligatii cetatenesti

 1. mrs nichols
  December 25th, 2006 at 18:58 | #1

  vreau sa o cumpar .. is it possible?;;)

 2. December 28th, 2006 at 11:18 | #2

  Dupa cate stiu eu, asta era cea mai mare distinctie pe vremea lui Ceausescu, desi avea mai multe grade. Nu oricine o primea. Sunt curios cine a luat-o si pentru ce merite 🙂

 3. Adrian
  May 27th, 2007 at 04:50 | #3

  Piata Stalin? Asta unde era?

 4. alex
  November 10th, 2007 at 22:41 | #4

  nu, nu e dragut..ce sa fie dragut? armata sovietica in romania? oameni iesind cu flori..nu a fost “dragut” si nici nu va fi vreodata ceva in romania..suntem un popor de rahat si ne meritam soarta..

 5. December 26th, 2007 at 00:41 | #5

  Dragut intr-adevar! Extraordinara intampinare a sovieticilor eliberatori…eliberatori, hoti, vandali, criminali, inganfati, prost crescuti, iar criminali, criminali, criminali!
  Stii ce mi se pare mai dragut in timpul perioadei comuniste? AIUD, GHERLA, SIGHT, PITESTI, JILAVA, CANALUL…faine amintiri nu? Arestari, torturi(fara frisca), incarcerari, batai, frica, securitate, beciuri, masini negre, prost gust, grandomanie, supunere in fata lipitorilor rusesti, evreii de la conducere care au pus la cale HOLOCAUSTUL ROSU, frigul, foamea, teroarea din timpul dragului carmaci Ceausescu! Nu? Chiar dragut!
  Inscenarea de “revolutie” unde randu doi al PCR a inlaturat randul 1 cu pretul vietii unor tineri care chiar credeau in “revolutie”….si asta pare dragut!
  Actuala perioada de indobitocire iar e draguta! Macar asta nu se face cu forta…dar daca citesti azi de exemplu Paulescu nu mai esti arestat dar te reneaga societatea formata in mare parte din anelistii care il citesc pe Hamlet :)) sau care detesta Eminescu.

  traiasCA COmuniscu! si partidu(ele) si vasnicii nostri carmaci de dupa 98(iliescu, constantinescu, basescu si restul licheelelor de pe langa ei)
  Cred ca m-am intins cam mult:P scuzat sa fiu 😉

 6. rcrystyan
  October 30th, 2009 at 16:41 | #6

  @Matteus Doamne cu sa te intinzi prea mult ??? Vrei sa-ti puna la plata cumva ca ocupi teren??? Minte si tu ca defapt ai avut spati mic la scris,ca sînt si lichele pe acolo si poponauți asta e alteva.

 1. No trackbacks yet.