Home > Audio, Teatru > Poveştile copilăriei pe discuri de vinil

Poveştile copilăriei pe discuri de vinil

postat pe 01.05.2006 de Sirg

Famila Chit Chit

Multi isi amintesc de povestile pe discuri de vinil! Eu mi-am petrecut foarte multe ore ascultand si reascultand povestile preferate. In lipsa de program “adecvat” la TV, ascultam povestile aproape pana le stiam pe de rost. Familia Chiţ Chiţ a fost una din povestile cu care imi exasperam parintii, desi aveam o colectie destul de mare de discuri, vreo 30-40 :D: Basmele lui Ispirescu, “povestile” lui Jules Verne, Fratii Grimm, din seria 1001 de nopti, povesti de Andersen, si multe altele!
Povesti de Fratii Grimm 1

Din fericire, toate povestile erau jucate de actori considerati azi “monstri sacri” ai teatrului, si enumar doar cativa: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Emil Gardescu, Stela Popescu, Ion Caramitru, Fory Etterle, Radu Beligan, Ion Lucian, Stefan Mihailescu-Braila si multi altii… Cu alte cuvinte, sunt niste interpretari deosebite, iar in vremea aceea povestile mi se pareau minunate.

Povesti pe vinil - selectie

Audio, Teatru

 1. mahboubche
  May 1st, 2008 at 23:48 | #1

  Dac-ati stii ce bine-mi pare ca nu sunt singura care suspina dupa povestile pe care le ascultam si recitam la randul meu cand eram mica. Parca aud si acum Privighetoarea
  Povestea Porcului
  Turandot
  Mica Sirena
  Cenusareasa
  Mateias gascanul
  Scufita Rosie
  Familia Chit-Chit si multe multe altele.

  Va rog frumos, daca poate cineva sa ma ajute sa gasesc povestile (pe care le-am ascultat deja sau nu) mai ales in format digital ar fi fenomenal. Va rog contactati-ma pe mahbouche @ yahoo .com (fara spatiile libere adaugate de mine)

 2. June 3rd, 2008 at 18:59 | #2

  danaiulia

 3. iulidan
  June 4th, 2008 at 13:54 | #3

  aparatele Zenit si Smena vor ramane la mine acasa, precum si proiectorul de diapozitive cu obiectiv Carl Zeiss; am un aparat digital bunicel pe care il utilizez acum, dar nu renunt la cele vechi.
  nu voi renunta nici la aparatul de marit, chiar daca nu mai fac poze alb/negru.
  aceste lucruri reprezinta etape in procesul de invatare.

 4. gabi
  March 3rd, 2009 at 13:10 | #4

  Dar “Norocul din fundul pamantului” il mai stie cineva??? Toiagul era genial : ” Eu nu spun nimic” . Aveam o colectie impresionanta de povesti care din pacate s-au pierdut :((. Cand veneam de la scoala primul lucru care-l faceam, imi puneam un disc la pick-up.

 5. Lavinia
  May 7th, 2009 at 19:46 | #5

  Salutare tuturor,

  “Pasarea albastra” se pare ca este la fel de greu de gasit in realitate pe cat este si in poveste! 🙂 Superba poveste! La fel cum erau si toate celelalte pe care le ascultam pe rand, poate si de doua ori pe zi.

  Zilele cand veneam de la scoala si ascultam o poveste la pick-up in timp ce mancam doua pulpe de pui “Fratii Petreus” erau atat de linistite si frumoase pentru un copil… amintiri… copilarie!

  Am gasit multe din povestile de alta data si pe site-ul http://www.trilulilu.ro in sectia audio. Din pacate, nu am gasit si Pasarea albastra… cautarile continua…

 6. Ionela
  June 10th, 2009 at 14:03 | #6

  @sim
  Buna, am inteles ca tu ai placi? Ar fi super daca as putea ajunge in posesia lor…ma poti contacta?
  Ionela

 7. alin varzaru
  June 14th, 2009 at 17:44 | #7

  @Lavinia
  pasarea albasra maeterlinck maurice 1957 da-mi adresa de mes sa ti-o trimit

 8. cristina
  August 18th, 2009 at 20:19 | #8

  am si eu capra cu 3 iezi,ursul pacalit de vulpe si scufita rosie-pe disc de vinil.Daca le vrea careva ma poate contacta pe mail: m_cristina0608@yahoo.com.

 9. iulia
  September 15th, 2009 at 20:26 | #9

  nu stiu daca ma puteti ajuta, dar oricum…
  nu isi mai aminteste nimeni cum se numea povestea audio care incepea cu piesa “Lebada din Carnavalul Animalelor” ? era preferata mea si pur si simplu nu mai tin minte cum se numea. caseta n-o mai gasesc, au rezolvat-o verisorii mei mai mici.. de pacate.

 10. iulia
  September 16th, 2009 at 12:49 | #10

  ah, am gasit. era Povestea boabelor de diamant

 11. Natasa
  January 23rd, 2011 at 02:14 | #11

  Ce vremuri…eu si sora mea adormeam cu povestile acestea…caut una in special, era preferata ei si ma gandesc ca e un cadou foarte frumos de nastere..problema este ca nu mai retin cum se numeste.Povestea era cu un om sarac care nu stiu in ce fel gaseste o ulcica fermecata pe care o umple cu carbuni si dimineata carbunii se transforma in aur…am impresia ca se afla pe placa cu ivan turbinca.Daca ma poate cineva ajuta, macar cu un titlu m-ar ajuta foarte mult.Multumesc

 12. Alin Dragan
  February 15th, 2011 at 00:37 | #12

  Salutare,

  Electrecord a scos un disc cu o poveste despre o echipa de fotbal…

  Mai stie cineva cum se numea povestea respectiva?

Comment pages
 1. No trackbacks yet.