Home > Obligatii cetatenesti > munca patriotica-voluntara

munca patriotica-voluntara

postat pe 09.05.2006 de razvan_m
citi nu am participat cu abnegatie si voiosie la mara opera de ridicare a patriei pe noi culmi de progres si civilizatie, catre “visul de aur al omenirii”… mai departe tac, sa nu dati cu “sticle si borcane”..
DARRRRRR intr-un fel aveau si ele “farmecul lor”
tin foarte bine minte, ca era REGULA !!! de paste, duminica dimineata, in frunte cu tovarasul secretar de partid pe sectie (DUMNEZEU SA-L IERTE, ca tare bun om a fost), ne stringeam in fata fabricii, ciocneam niste oua, dupa care “trec rinduri, rinduri muncitori”, ne deplasam pe vestita strada maior coravu, unde adunam frunze DOAR de pe partea cu parcul, pret de vre-o 2 ore, asa de incalzire, si nu prea mult, sa mai ramana si la altii, de ochii soacrei ;)…
dupa care “in corpore” se facea prezenta la riviera, in fata unui mic si-o bere, sau mai multe, dupa posibilitatile stomacale ale celor prezenti.
si iata cum , prin grija partidului, a conducatorului iubit, oamenii muncii, aveau oportunitatea de as-si ura HRISTOS A INVIAT! intr-un cadru cordial, tovarasesc!!!

Obligatii cetatenesti

 1. Cristina
  May 10th, 2006 at 18:34 | #1

  hehe, apropo de conducatorul iubit, mama lucra (si inca lucreaza) la ICECHIM (ala al lu’ coana Leana) si la un moment dat trebuia sa treaca to’arasu in recunoastere pe-acolo…asa ca oamenii au fost strinsi frumos sa-l intimpine. numai ca un grup glumet de angajati a facut in asa fel incit de pe pancarta de bun venit sa dispara niste litere…asa ca doar cu citeva minute inainte de sosirea marelui cirmaci se putea citi mare “Bun venit tovarasului _OLAE CEAUSESCU”. panica, nervi, disperare, pina la urma l-au primit fara pancarta…:]

 2. May 10th, 2006 at 19:07 | #2

  de “largi mase de oameni ai muncii” care intimpinau conducatorul iubit pe traseul de la otopeni pina in primaverii, nu are nimeni nici o amintire ??
  de faptul ca stateam ca papaciocii cite 3-4 ore pentru citeva secunde cit trecea tovarasul ??? de pregatirile ce se faceau pentru “inmanarea unui buchet de flori”

  haideti sa incercam sa dezvoltam subiectul asta cu amintirile voastre i legatura cu INTERACTIUNEA directa cu fostul regim ..

 3. agu
  May 13th, 2006 at 19:20 | #3

  razvan,n-am interactionat cu nimeni,ei au vrut sa ne ,,inchida” si au reusit

 4. Blueberry
  November 30th, 2006 at 23:04 | #4

  Eu nu am fost decât odata la Otopeni când a venit presedintele Libanului: eram putini de tot, pe un singur rând de o parte si de alta a covorului rosu, pe o distanta de vreo 30 metri (fata de ce vedeam la TV, mi se parea putin). Când a aterizat avionul, a iesit si tovarasul. Mi s-a parut foarte mic si zbârcit, aproape ridicol. Presedintele (?) Libanului era însa tânar si chiar dragut…

  Plus am fost la Palatul Copiilor (Pionierilor) când a venit Gorbaciov, ca sa le aplaudam pe Leana si pe Raisa. A fost un spectacol omagial, noi alesi pe sprânceana, ni s-a spus ce lozinci sa strigam (Spasiba-Multumim, Ceausescu-Gorbaciov etc), am vazut-o deci si pe ea de departe (coc blond-alburiu…).

  Buchet n-am înmânat, aia erau alesi dintr-un bazin genetic specific (desi eram frumusica foc). dar am fost pe la alte parazi si manifestatii pionieresti, era relativ misto,pentru ca eram cu clasa si ne distram, chiar daca era un frig de crapau pietrele (de ex. la inaugurarea Palatului Pionierilor, am facut toti cistita de ger!)

 5. December 29th, 2007 at 16:05 | #5

  Am descoperit cu surpriza ca se mai intampla si in zilele astea, la comunisti, in Laos

 1. No trackbacks yet.