Home > Alimentare, Dulciuri > Prajitura Marga

Prajitura Marga

postat pe 13.03.2006 de tudor

Mai oameni buni, chiar ati uitat de celebra prajitura “MARGA”? Un fel de paleu dar mult mai mare si cu o crema foarte tare ce unea cei doi biscuiti uscati. Bineinteles ca in crema am gasit deseori bete, cioate…

Alimentare, Dulciuri

  1. March 13th, 2006 at 20:00 | #1

    Vorbesti de eugenii?

  2. tudor
    March 13th, 2006 at 20:03 | #2

    Nu de eugenii. Erau rotunde si cam de 10-12 cm in diametru. Aveau o crema gris-bej. Nu se poate sa nu stii. Erau un cuplu celebru MARGA si CORABIOARELE..

  3. drako
    March 13th, 2006 at 23:10 | #3

    da, da … adauga si celebrii “biscuiti spritzati”

  4. March 14th, 2006 at 11:04 | #4

    Eu de Marga n-am auzit niciodata, în schimb mi-e tare dor de “Ora 12”. Era o prajitura delicioasa cu frisca si ciocolata, care mergea de minune cu citronada facuta în dozatorul cu doua cuve a cofetariei.

    Cât despre citronada (tatal meu ma îndemna sa pronunt cu “s”, ca cica asa e corect – nume frantuzesc, de), nu cred ca acum mi-ar mai placea, dar la momentul respectiv o apreciam enorm, deoarece îi asociam gustul cu ideea de a merge la cofetarie. Răsfăț, monșer!

  5. geea
    March 15th, 2006 at 00:06 | #5

    Nici eu n-am auzit de Marga (stiu doar de margarina Marga). Pe langa citronada mai exista si oranjada. Stiu ca era sub forma de praf la pliculet de un leu parca si de cele mai multe ori o dadeam pe gat in starea in care se gasea, n-avea nimeni rabdare s-o faca suc. 😛

  6. maceasa
    March 31st, 2006 at 16:04 | #6

    Si daca va mai aduceti aminte, eu parca le simt si gustul … Biscuitii Chindia – in cutii de carton galben pe care era desenat turnul Chindiei. Piscoturile Scufita Rosie pentru care economiseam multa multa vreme : )

  7. justMe
    April 5th, 2006 at 18:35 | #7

    ..ah…da..buna mai era citronada aia..un deliciu..pe vremea aia 😀

  8. floriana
    April 14th, 2006 at 21:34 | #8

    ddaaaaaaa…de marga imi este tare dor, nu are de a face cu nici un piscot de acum. dar de braga ce ziceti? mai tineti minte. Eu anul trecut am gasit la un chiosc insa nu a avut acelasi gust ca in anii de mult trecuti. Sper ca intr-o zi sa mai mananc si o marga sau o corabioara

  9. Blueberry
    November 30th, 2006 at 04:59 | #9

    Nu cumva Marga e prajitura pe care bunica din Ardeal o numea “ishler”? Avea si o glazura de “ciocolata” – ca altfel nu pot s-o numesc… si crema era cam gretoasa, nu era întotdeauna tare…

  10. Raluca
    November 24th, 2008 at 17:31 | #10

    Daaaa Marga..era una dintre chestiile care se gaseau mereu la cofetarie, vechi uscate, si cu o crema gretoasa…dar le cumparai ca altceva nu prea gaseai:))…mai erau “inlocuitorii de alune” adica naut prajit…aveai toate sansele sa iti rupi dintii in chestiile alea. AA si turta dulce care era incredibil de tare…de atunci am aversiune la turta dulce!

    In schimb prajiturile cu frisca de la cofetariile cu “laborator propriu” erau tare bune, si un “must” la masa de duminica.

  11. stefan80
    June 14th, 2009 at 19:17 | #11

    Da…prajiturile cu frisca de la cofetarii(daca le nimeream proaspete) , impreuna cu un pahar de suc,nu de unica folosinta…,suc pe care il puteai vedea cum circula printr-un aparat transparent..amintiri

  1. No trackbacks yet.