maestre…
postat pe 09.03.2006 de vlad
cea mai misto amintire e emisiunea de glume de pe radio !!! in fiecare duminca erau citeva ore de distractie.. singura distractie constanta pe vremea ceausestilor… stefan mihailescu braila si toti ceilati mari actori care reuseau sa se produca mai liber la radio
n-am auzit in viata mea de asa ceva, dar na…
bai pantera, acu nu ca as avea ceva cu tine, dar vazand ca in general nu prea ai amintiri legate de acea perioada, imi permit sa te intreb cati ani ai? ca sa nu mai spun ca emisiunea cu pricina a continuat si mult dupa revolutie
pantero esti cam puber tata. Emisiunea se numea Unda Vesela. Era nemaipomenita la vremea aia. O ascultam la un PACIFIC 4 dintr-ala cu pick-up de avea cam 20 de kg.
🙂
In afara de unda vesela, tin minte f clar ca era si o emisiune de acelasi tip, pe programul 2 al radioului, sambata pe la 4, parca. O asteptam ca pe o minune ….. Tinea mult mai mult decat unda.
Iosif Sava si muzica clasica…
ce voce.. ce ton..
😉
Prin anii ‘60 era o emisiune umoristica duminica inainte de pranz, cu Mihai Fotino si Coca Andronescu .. Cine isi mai aduce aminte ? Vrem si noi “bosorogii” sa participam cu amintiri 😉 )
Asta era oare UNDA VESELA ? Sau confund ?
dacă e vorba de anii 60, îl întreb pe tata!! :))
unde vesela era in anii 80.. si cred ca a continuat si dupa ’89
dar sigur au fost si mai devreme… de radio nu stiu (deh, nascut in 77).. dar pe teve am vazut reluari cu emisiuni vechi si erau mai bune decit ce se face azi 🙂
unda vesela domnilo, unda vesela doamnelor! ..cum mai era jingleul?
Chiar nu-si aminteste nimeni de METRONOM?! Ma rog, Metronom ’68 sau Metronom ’70 (depinde de an). Prezentat de faimosul Cornel Chiriac, plecat ulterior in Germania, la Europa Libera, unde a continuat seria de emisiuni sub acelasi brand. Cornel Chiriac prezenta muzica din Vest, dar nu numai, care, practic, era interzisa la celelalte emisiuni. Se difuza, daca imi amintesc bine, noaptea tarziu. Tin minte ca prezenta albume intregi, comentand inaintea fiecarei melodii.
eu imi aduc aminte ca in fiecare dimineata cand ma trezeam si ma imbracam sa plec la scoala (cred ca era pe la un 7 si ceva) auzem o meodie foarte haioasa si niste stiri amuzante. nu imi pot aduce aminte exact cum suna, dar stiu ca in fiecare dimineata auzeam acelasi lucru.
Buna, Daniel! Uite eu imi aduc aminte de Metronom si de Cornel Chiriac.
Jingle-ul era:
“Ora veselă, doamnelor.
Ora veselă, domnilor
Ore vesele pleacă-n zbor
către inimile tuturor”
O cântau inconfundabilii Stroe şi Vasilache
Mmm…nu. Nu cred ca asta era jingle-ul. Eu tzin minte altceva. De fapt, emisiunea se numea “Unda vesela”, iar jingle-ul era cam asha:
“Zambitzi, va rog
Ha ha ha ha
Ei nici chiar asha… etc” Era vocea Cocai Andronescu.
“Zambitzi, va rog
Ha ha ha ha
Ei nici chiar asha…
Asta era de la un zimbet pe 16mm, la tv duminica in album duminical “ingeras”
“Zambiti va rog” nu era la un zambet pe 16 mm . Exemplific cu emisiunea la nevoie 😉 Am o mica inregistrare .
Asa cum spune Angel zipp , era la o emisiune de divertisment, radiodifuzata. Eu intreb – melodia care era la un zambet pe 16 mm , de unde e ? Cine a scris-o ?
“Zambiti va rog” se folosea, daca imi aduc aminte bine, la emisiunile de copii, alea de duminica dimineata, inainte de Ora satului. Care emisiuni de dimineata il aveau ca gazda (sef de trib, prezentator sau ce era) pe Mihai Malaimare. Tot la emisiunile astea era pe undeva – cateodata la generic? – melodia cu “Noi in anul doua mii / Cand nu vom mai fi copii / Vom face ce-am visat candva / La a doua tinerete / In doooooouaaa miiiiiiiii ”
Referitor la asta, iata ca suntem in 2007 si masinile zburatoare personale si locuintele de pe luna inca nu s-au materializat 🙂
“Un zimbet pe 16 mm”, in anii 1977-1981, autor Marin Traian. Intr adevar cintecul din generic nu l am mai auzit niciodata.
ai dreptate Mihaitzus dar nu-mi mai amintesc exact numele emisiunii… parca intr-un timp se numea TITANII dinTITAN…
nu l-am mai apucat pe Cornel Chiriac, dar Radu Teodoru il pomenea mereu — Metronom era duminica de la 3 la 6, la 6.01 zdup afara sa skimbam impresii (si inregistrari, care a prins mai bine… io aveam un okean 6 parca, o nesimtzire de 5-6 kile dar slujea bine…
mai era Univers American (parca vinerea ?), Teze si Antiteze la Paris, Povestea Vorbei (unde aflam ce se intimpla la citiva kilometri de noi)…
a! si Andrei Voiculescu, era beton (chit ca decada era de cacao, anii ’80, deh…:-)) ), veneai seara inghetzat si aflai de un Top of The Pops, un Billboard…
pe programu 3 mai dadeau o emisiune vag ok (nu-mi aduc aminte numele pe moment… tinea cam o ora, parca joi 5-6 …) dar dupa ce au inceput cu Trio Expres am skimbat definitiv pe scurte 🙂
a!, mai era si Pe meridianele cintecului si dansului… joi seara, ce treaba…
intradevar Vlad emisiunile radio de care zici erau 2.si anume :una o data sambata ziua iar cealalta tot sambata ,dar seara,iar a treia era duminica,iar tu dinte Said ai dreptate,ca a continuat ceva timp dupa ’89,punkeestoo Said,si tu ai dreptate,tudor Said,la fel si tu,ai dreptate,Angel Zipp Said,si tu la fel iara ai dreptate,si apropo de Coca Andronescu sa sti ca a murit cam demult dupa ’89 in [ori ce caz cam la vreo 10 ani am uita anul imi pare rau dar stiam].xxloud Said,si tu la fel aidreptate.sincerimi pare rau de vremueile acelea {vorbesc din punct de vedere artistic nu politic},as mai vre sa fie odata cea fost nu ca acum cand fetele isi arata fundu si gataaaaaaaaa………e o diva draga…ce sa-ti povestesc, voce nici pe departe,ca de na-r fii sistemele astea audio sa lae acopere vocea sint sigur ca rage ca magaru.
acum de..au venit javrele astea americane de a distrus incepand de la cultura shi pina la sosrele!moarte javrelor capitaliste shi americanelor1traiasca osaman ben laden1 bine va face ca va omoara tarile astea musulmane,va amestecati peste tot va credeti o natie de oameni deshtepti shi puternici in realitate va e frica shi de cacatul pe care il faceti vati facut multi dushmani shi abia astept sa va extermine dupa suprafata pamantului jigodiilot ce sunteti!
p.s.
stie cineva, va rog, (iulia, calin55 ? anybody ?) stiti deci cumva care a fost istoria in jurul lui Cornel Chiriac ? n-am stiut niciodata, Radu Teodoru nu zicea decit “regretatul Cornel Chiriac” … iar pe strada nu ma lasau ai mei sa intreb, ca eram mic 🙂 le-am zis atunci sa se intereseze ei la servici, sigur stia cineva 🙂
C. Chiriac fu injunghiat in 1975 in Munchen, in strada. A aparut imediat mitul ca Secu fu autoarea, dar simultan s a aflat ca frecventa si cercuri dubioase pt. droguri, ca se droga, si nu este exclus sa fi fost o rafuiala mafiota. Deci moartea sa nu e clara nici azi. Toate astea le a zis Florian Lungu la o emisiune TVR2.
Spirit universal, Chiriac era pasionat deopotriva de rock si jazz, de asta figureaza si in memoria colectiva a jazzmanilor.
http://www.cornel-chiriac.org/articole_8.html
“Zambitzi, va rog
Ha ha ha ha
Ei nici chiar asha…
http://www.trilulilu.ro/cicoare2/ad368b018d8c4c
ascultati pina la capat … eventual pe radio3.net gasiti pe arhiva, mai multe melodii cu ….. SILVIA CHICOS…
Tudi,
Cornel Chiriac a “sters-o” in Germania in 1969 (la vremea aceea eram studenta) si, cum se obisnuia in asemenea cazuri, s-a lasat tacerea asupra lui. Parca n-ar mai fi fost, parca n-ar mai fi existat – cel putin pentru emisiunile transmise din Romania. A fost ucis in Germania, injunghiat intr-o parcare, cica de catre ceva individ drogat…vorba vine. Toti cei ca el erau mereu urmariti, atacati, pe unii reuseau sa-i lichideze.
Vezi si tu la adresa:
http://www.cornel-chiriac.org/
sau
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cornel_Chiriac
Multumesc din suflet, Razvan… Mi-am adus aminte si de Silvia Chicos în dublul rol din “Print si cersetor”