si insa sunt foarte buni respectivii creveti expandati. au aparut niste surogate cehesti la un moment dat, ca niste grile…dar au disparut k n-am mai vazut.
Ah! Dar de covrigii aia din pasajul Victoria va mai aduceti aminte? Sau de cei de pe litoral? Mergeam vara dimineata la plaje, spre Mamaia, luam autobuzul din Constanta, dar mai inainte ne opream la o patiserie linga statia de autobuz, unde cu un leu cumparai un pahar mare, rece, cu lapte batut si pentru 50 de bani cumparai si un covrig cald cu sare si mac pe el. Nu ne mai trebuia nimic de mincare pina seara cind serveam mititei sau peste prajit la bufetele de pe plaje.
referitor la paine;o mica remarca celui care a scris despre paine si toate celelalte categorii:franzela era pur si simplu franzela,iar painea BUCURESTI era mult mai lunga si mult mai ingusta decit franzela,si evident ceva mai fina;din ea se faceau faimoasele antreuri,deci,peste acele felii taiate fine,se punea,ba brinza topita,ba cascaval,ba sunca de PRAGA,ba passta de peste,ba faimoasele conserve rusesti de peste numite SHPROTURI(pe vremea aceea costau 6 lei-cutia)…..niste anchoas afumati,foarte fini de altfel…….pe care mare mi-a fost uimirea cind acum citeva saptamani,le-am gasit,aici in SPANIA!!!!!intr-un magazin alimentar,de unde adesea-mi cumpar citeva conserve si telemea de oaie fabricata in ROMANIA!!!!!!un adevarat LUX!!!!
Asta era istoria painii BUCURESTI!!!!!!asemanatoare baguetelor frantuzesti.
nu cred ca acesti creveti sunt reprezentativi totusi.. sunt convins ca o mare majoritate din vizitatorii acestui site n-au auzit niciodata de ei
pantera roz, esti convins prost, ca sa zic asa ๐ crevetii astia se mai gasesc si azi la mega image la standurile de mancare vietnameza ๐
prima oara i-am mancat cruzi, eram singur acasa si credeam ca is caramele. groaznic!
In Bucuresti erau celebri; practic, in lipsa de altceva, am facut si Pastele o data cu creveti de-astia.
si insa sunt foarte buni respectivii creveti expandati. au aparut niste surogate cehesti la un moment dat, ca niste grile…dar au disparut k n-am mai vazut.
Astia erau crevetii aia in cutiile alea colorate in alb si rosu cu cate un crevete desenat pe ele?
Petrvs, da ๐
Ah! Dar de covrigii aia din pasajul Victoria va mai aduceti aminte? Sau de cei de pe litoral? Mergeam vara dimineata la plaje, spre Mamaia, luam autobuzul din Constanta, dar mai inainte ne opream la o patiserie linga statia de autobuz, unde cu un leu cumparai un pahar mare, rece, cu lapte batut si pentru 50 de bani cumparai si un covrig cald cu sare si mac pe el. Nu ne mai trebuia nimic de mincare pina seara cind serveam mititei sau peste prajit la bufetele de pe plaje.
referitor la paine;o mica remarca celui care a scris despre paine si toate celelalte categorii:franzela era pur si simplu franzela,iar painea BUCURESTI era mult mai lunga si mult mai ingusta decit franzela,si evident ceva mai fina;din ea se faceau faimoasele antreuri,deci,peste acele felii taiate fine,se punea,ba brinza topita,ba cascaval,ba sunca de PRAGA,ba passta de peste,ba faimoasele conserve rusesti de peste numite SHPROTURI(pe vremea aceea costau 6 lei-cutia)…..niste anchoas afumati,foarte fini de altfel…….pe care mare mi-a fost uimirea cind acum citeva saptamani,le-am gasit,aici in SPANIA!!!!!intr-un magazin alimentar,de unde adesea-mi cumpar citeva conserve si telemea de oaie fabricata in ROMANIA!!!!!!un adevarat LUX!!!!
Asta era istoria painii BUCURESTI!!!!!!asemanatoare baguetelor frantuzesti.