La Medeleni, Elevul Dima dintr-a saptea :). Astea erau in perioada de tranzitie dintre Ciresarii si Shogun. Si sa nu uitam cartile obsedantului deceniu si cozile din fata librariilor pentru a prinde micile (chiar foarte micile) soparle ascunse intre coperte.
Corigent la limba romana, Cei trei veseli naparstoci, Povestile Nemuritoare oricum le devoram. A, ati avut si voi trusa de magician sau numai eu sunt nerd?
Legendele Olimpului, Micul Print( 6 luni s-a chinuit mama sa faca rost de ea) . Mai erau niste carticele mici(serie) cu doi pusti care aveau tot soiul de aventuri dar nu mai stiu cum se chemau…
Aventurile capitanului Nemo – statea tata si povestea in fiecare seara sa ma pacaleasca sa adorm. Cand am ajuns sa le citesc, am ajuns la concluzia ca inventa cate un nou episod in fiecare seara din disperare si mai baga personaje gen Montezuma sau negrii din Africa.
Legende Istorice – o carte mare ca un catalog cu o “scena istorica” pe coperta, din care ne citea la gradinita… muream dupa cum se auzea fosnitul paginilor
E.T.A. Hoffmann – Piticul Cinabru
Wilhelm Hauff – Piticul Nas, Inima de piatra & alte povestiri
Selma Lgerlof – Aventurile lui Niels Holgersohn (cu gasca Aka, parca)
James Reeves – Tom Degetel
H. C. Andersen – Degetica, Fetita cu chibrituri, Crãiasa Zãpezii,Rãtusca cea urâtã, Lebedele, Soldatul de plumb, Porcarul, Klaus cel Mic si Klaus cel Mare, Privighetoarea etc – mama! aveam o carte cu toate povestile astea si am citit-o de atatea ori incat cred ca o stiam pe dinafara!
Oscar Wilde – Printul fericit – si cand l-am vazut mai tarziu, in liceu, pe Richard Ashcroft de la The Verve, mi-am dat seama ca asa trebuie sa arate printul fericit 🙂
Victor Eftimiu – o carte mare si groasa cu ilustratii in verde si negru
Mircea Santimbreanu – povestiri
Constanta Buzea – Cum se spune “dumneata” – prima carte pe care am citit-o!
Otilia Cazimir – Iarna pe ulita – o culegere de poezii
La mine cel mai mare impact in perioada aia l-au acut Ciresarii. Si inca mai au, cam la 2 ani revin sa recitesc seria. Si ma face sa retraiesc perioada aia cand i-am citit pentru prima oara.
Pai ar mai fi [asta dupa ’90]:
1.Edmondo De Amicis – Cuore
2.Maxim Gorki – Copilaria
3.Jules Verne – Copiii capitanului Grant,
astea au fost primele carti pe care mi le-au cumparat ai mei.
Au mai fost Eric Knight – Lassie vine acasa si seria “Aventurile Submarinului Dox” de H. Warren, carti in formatul celor de buzunar, destul de subtiri dar captivante; imi aduc aminte ca apareau o data – de doua ori pe luna la tarabele cu carti si le colectiona si un vecin al meu [asta de varsta cu parintii mei] si la un moment dat am imprumutat din ele si mi-a ‘pierdut’ una! Am reusit sa le achizitionez pe primele 14, iar apoi nu am mai gasit, desi vad ca seria a ajuns la numarul 243.
Iar de dinainte de ’90 … am gasit pe la ai mei niste ghiduri din colectia CALEIDOSCOP: Politetea la toate orele zilei si ABC-ul comportarii civilizate, frumos ilustrate cu caricaturi in tema.
Hehe, Gorki, majoritatea cartilor lui Gorki erau de propaganda…whatever. Cea mai tare carte dupa mine a fost “Robinson Crusoe”. In rest de remarcat au fost in general cartile aparute in seria editurii Ion Creanga.
Am fost fascinat multa vreme de cartulia asta, odata ce am invatat sa citesc fiindca totul avea un aer atit de exotic… Coperta reproducea portetul unei femei cu niste trasaturi foarte fine – o geisha? Eu eram convins ca asa trebuie ca arata frumusetea, desi nu semana cu deloc mama, care hotarit lucru, era cea mai frumoasa… 🙂
Cred ca si acum as reciti basmele acelea cu placere, daca as gasi cartea.
astea erau cărţile copilăriei… cine nu le-a citit la vremea aia, şi cine nu le avea, în marea majoritate??
dar după asta??
rodica ojog-braşoveanu rulzzzzz!!
maiorul minerva tutovan, şi maiorul dragu, parcă… locotenentul azimioară (tandem cu dragu), şi dobrescu (tandem cu tutovanca).
and the special guest star: MELANIAAAAA LUPUUUUUUU!!!!
cărţile astea păreau să fie “pe linie”: bravii securişti (tutovanca), sau miliţieni (dragu), în luptă cu borfaşii internaţionali, sau naţionali.
ăsta era în mare, subiectul.
dar lumea care circula între alea 2 coperţi… era o faună de toată frumuseţea… şi aveau un vocabular “smucit”…
dacă citeai drăcia aia (o carte de-a ei, adică) înainte de vre-o înmormântare, sau înainte de şcoală, era jale: bubuiai din senin într-un râs isteric, aducându-ţi aminte fragmente de dialoguri sau scene total nebune (de pildă, imaginaţi-vă cum ar fi să iasă dintr-un sac 320 de pisici negre!!).
mai erau şi alte cărţi poliţiste, autohtone, dar, cu excepţia lui haralamb zincă nu-mi vine în cap nici un alt nume…
rodica ojog-braşoveanu a fost rupere…
dumnezeu s-o odihnească…
La liceu la noi erau la moda cartile lui Vlad Musatescu, Seria cu Fausta (cred ca Michel Zevaco), Paul Feval-Misterele Londrei, Sven Hassel *Gestapo si Monte Cassino), Patru tanchisti si-un caine…
Draga George-Adrian, mi-a placut enorm aceasta carte in adolescenta (despre pustii mestecatori de chit si “luptele” printre stivele de scanduri). Uitasem de ea.
Iti multumesc
colectia de “Povesti nemuritoare” [erau multe volume si fiecare dintre noi avea cate 1-2 si faceam schimb intre noi pentru a le citi pe toate] – erau povesti din diferite tari si regiuni ale lumii
Cine isi mai aduce aminte de revista Arici Pogonici? Mai tineti minte aventurile lui Cutu si Miau, parca desenate de …. nu imi mai aduca minte dar graficianul acela parca facea si caricaturi la Informatia Bucurestiului.
Ce mare placere mi-ar face sa regasesc citeva imagini din revista copilariei mele din anii 50. Oare s-ar gasi numere vechi pastrate la arhivele Bibliotecei Nationale?
Da tin minte ca mai erau doua carti foarte celebre si raspandite in vremurile din urma : “Fabrica Morti” si “Invitatie la Vals” sau “Invitatie la Bal”, cum se chema mai exact?
am flashback-uri clare cu biblioteca ordonata a parintilor, in care totul era organizat pe dimensiuni, Colectia BibliotecaPentruToti, Colectia Romanul Secolului XX, Colectia NationalGeographic, Stalin Opere Complete.
A propos de Rodica Ojog-Brasoveanu… A mai citit cineva seria cu Logofatul Andronic? (Actiunea se petrece pe vremea lui Brancoveanu.) “Vulturul dincolo de Cornul Lunii”, “Ochii jupanitei”, “Logofatul de taina” etc….?
Sau “Curierul secret”, “Cavalerii” si “Taina cavalerilor” de Ioan Dan? Pe astea le recitesc mereu cu placere si acum – sunt pline de umor si scrise intr-o maniera irezistibila!
Intr-o si mai frageda copilarie decat perioada in care am citit (pentru prima data) cartile de mai sus, savuram “Recreatia mare” (parca de Mircea Santimbreanu) – avea niste desene cool de Iurie Darie.
Dar favorita mea pe vremea aia era o cartulie (nu stiu autorul si inca habar n-aveam de fizica sau chimie, insa ma fascinau aventurile descrise in ea) – “Tica si Rica in dezacord cu stiinta”. Oare as mai gasi-o pe undeva…?
your shameless beauty:
cartea “mare si groasa” de Victor Eftimiu este “legendele tarii lui Ram”, excelenta, dar format mic! Aveai tu mânutele mici pe atunci, de-aia…. 🙂
Logofatul Andronic… Hmm… Am avut o perioada in adolescenta cand eram indragostita de el 🙂 Foarte bine conturat personajul si intamplarile si limbajul… Cred ca am citit toata seria de cel putin 5 ori.
Daca cineva poseda in format electronic romanele de capa si spada ale Rodicai-Ojog Brasoveanu rog sa-mi dea de stire. Ofer (la schimb-sau nu neaparat) 17 romane politiste (in acelasi format) ale autoarei.
Si m-ar interesa la fel de tare Radu Udrea – “Obiceiuri de nunta la cangurii schiopi”. Mumtumesc anticipat pentru orice informatie utila.
Caut de ceva timp un exemplar al unei carti de Arthur Yoski – se numeste Stepan, marele pan. Daca il are cineva…sa-mi dea un mail…dana_buluc@yahoo.com. Multuemesc
carti,carti,carti……va maia mintiti de faimoasa carte de caricaturi a lui MIHAI STANESCU-“inca nu este momentul”……scoas pe vremea comunista,stivuita si retinuta in subsolurile FONDULUI PLASTIC….si in final incet-incet,scasa clandestin pe piata????
Eu am avut onoarea sa-l cunosc pe autor,intr-un tren in drum spre CONSTANTA……iar,la intoarcerea in Bucuresti,am primit-o cadou de la el.
Una din caricaturi-un copil in fata unui SHOP!!!
-Pata,tata,uite aici,ciocolata TOBLERONE!!!!
-Se spune …TOMBEROANE!!!!!
……..
Plecata de ani de zile din tara,m-am tot mandrit cu ea,acum ,banuiesc ca este la indemana tuturor.
Un caricaturist,cu tupeu si cu talent!!!!!
he-he-he…Recreaţia mare.. Ah, ce mi-a plăcut! Demenţială, nu glumă, mai ales schiţele “Scrisori fictive”, “Băiatul cu semne”(era un puşti care îşi lega batiste sau noduri ca să nu uite ce a învăţat la şcoalăîn loc să scrie pe caiet şi cine-l vedea pe stradă întreba: “Apendicită? Amigdalită?” şi el răspundea: “lucrare de control”), “Portretul colegei de bancă” şi încă nişte schiţe f. nostime.
Cartile si carticelele scoase in colaborare cu editura Raduga Moscova.
Versiunea ruseasca a lui Pinocchio – Burattino si cheita de aur.
Se numara printre voi cititori precoce care in clasele primare au citit si carti mai serioase?
Printr-a treia, a patra deja dadeam iama prin cartile de razboi si despre lagarele de concentrare – Dictionarul de lagar al lui Oliver Lustig.
Buna prieteni,
M-au umplut de bucurie comentariile voastre, am tot cautat pe net detalii despre cartile de care vorbiti, ba am si avut norocul sa gasesc un tip care are o groaza din ele sau aduce pe comanda aproape orice carte, de la el am luat Habarnam, Musatescu, Trei Grasani, Cipi, acest pitic urias si multe altele. Are site: http://www.cartilemele.ro cine vrea.
Acum caut Habarnam in tara soarelui, o are cineva? va rog mult. Dau mai mult decat face 🙂
pt. moni: poti incerca romanele de capa si spada ale Rodicai Ojog-Brasoveanu (seria “logofatul Andronic”). Daca ti-a placut Ioan Dan sunt aproape sigur ca iti vor place si acestea. Enjoy
Salut, Alex, uite, din punctul asta, consider ca am rezervat ‘Orasul Soarelui’ pentru tine 🙂 .
Ramane sa vorbim daca facem schimb pe ceva, sau o cumperi, uite email-ul meu: pathanina@yahoo.com. Unde locuiesti? Eu sunt ieseanca.
Si pe mine ma intereseaza atat “Habarnam si Orasul Soarelui” cat si “Habarnam pe Luna”. Va rog mult sa ma contactati la liviah@ymail.com daca aveti vreun exemplar (in limba romana). Multumesc! Livia
Salutare! Dava are cineva “Habarnam si Orasul Soarelui” sau “Habarnam pe Luna” si este dispus sa o/ le vanda, va rog frumos sa ma contactati la liviah@ymail.com. Multumesc!
Cartile alea rusesti cu Timur & co… Cei 3 muschetari…
La Medeleni, Elevul Dima dintr-a saptea :). Astea erau in perioada de tranzitie dintre Ciresarii si Shogun. Si sa nu uitam cartile obsedantului deceniu si cozile din fata librariilor pentru a prinde micile (chiar foarte micile) soparle ascunse intre coperte.
Shogun, Magicianul, Vraciul
Corigent la limba romana, Cei trei veseli naparstoci, Povestile Nemuritoare oricum le devoram. A, ati avut si voi trusa de magician sau numai eu sunt nerd?
Legendele Olimpului, Micul Print( 6 luni s-a chinuit mama sa faca rost de ea) . Mai erau niste carticele mici(serie) cu doi pusti care aveau tot soiul de aventuri dar nu mai stiu cum se chemau…
legendele olimpului, heidi – fetita muntilor, zora cea rosie si banda ei
Aventurile capitanului Nemo – statea tata si povestea in fiecare seara sa ma pacaleasca sa adorm. Cand am ajuns sa le citesc, am ajuns la concluzia ca inventa cate un nou episod in fiecare seara din disperare si mai baga personaje gen Montezuma sau negrii din Africa.
Karl May: Winnetou – 5 volume in BPT, Old Surehand – 4 volume in BPT, Testamentul incasului
Horia Matei: Pirati si corsari
Radu Tudoran: Toate pinzele sus
Michel Zévaco: toate cartile cu Pardaillan si Fausta
Jules Verne: toata colectia aia de vreo 30 si ceva de volume cu coperti albe cartonate, cu desenele originale inauntru
Mark Twain: Un yankeu la curtea regelui Arthur, Aventurile lui Tom Sawyer, Hucklebery Finn – ultimele doua le-am avut in Biblioteca scolarului
si multe altele 🙂
toate panzele sus
Print si cersetor
Povestiri Istorice- reeditata recent… era ilustrata de Valentin Tanase ca si manualul de romana de clasa a 5-a
mai tin minte “Sa râdem si sa coloram” cu desene de Adrian Andronic, pe teme sportive parca
… era bataie la gradinita pe astea doua:)
Pentru copii erau si Aventurile lui Habarnam; o cartoaie scrisa de un rus, cu personaje gen Stietot, Habarnam, Posibil si Probabil, etc.
Legende Istorice – o carte mare ca un catalog cu o “scena istorica” pe coperta, din care ne citea la gradinita… muream dupa cum se auzea fosnitul paginilor
E.T.A. Hoffmann – Piticul Cinabru
Wilhelm Hauff – Piticul Nas, Inima de piatra & alte povestiri
Selma Lgerlof – Aventurile lui Niels Holgersohn (cu gasca Aka, parca)
James Reeves – Tom Degetel
H. C. Andersen – Degetica, Fetita cu chibrituri, Crãiasa Zãpezii,Rãtusca cea urâtã, Lebedele, Soldatul de plumb, Porcarul, Klaus cel Mic si Klaus cel Mare, Privighetoarea etc – mama! aveam o carte cu toate povestile astea si am citit-o de atatea ori incat cred ca o stiam pe dinafara!
Oscar Wilde – Printul fericit – si cand l-am vazut mai tarziu, in liceu, pe Richard Ashcroft de la The Verve, mi-am dat seama ca asa trebuie sa arate printul fericit 🙂
Victor Eftimiu – o carte mare si groasa cu ilustratii in verde si negru
Mircea Santimbreanu – povestiri
Constanta Buzea – Cum se spune “dumneata” – prima carte pe care am citit-o!
Otilia Cazimir – Iarna pe ulita – o culegere de poezii
Haha, sa nu uitam Pasarea spinului (cartea) :))
Cine colectiona Jules Verne?
La mine cel mai mare impact in perioada aia l-au acut Ciresarii. Si inca mai au, cam la 2 ani revin sa recitesc seria. Si ma face sa retraiesc perioada aia cand i-am citit pentru prima oara.
Pai ar mai fi [asta dupa ’90]:
1.Edmondo De Amicis – Cuore
2.Maxim Gorki – Copilaria
3.Jules Verne – Copiii capitanului Grant,
astea au fost primele carti pe care mi le-au cumparat ai mei.
Au mai fost Eric Knight – Lassie vine acasa si seria “Aventurile Submarinului Dox” de H. Warren, carti in formatul celor de buzunar, destul de subtiri dar captivante; imi aduc aminte ca apareau o data – de doua ori pe luna la tarabele cu carti si le colectiona si un vecin al meu [asta de varsta cu parintii mei] si la un moment dat am imprumutat din ele si mi-a ‘pierdut’ una! Am reusit sa le achizitionez pe primele 14, iar apoi nu am mai gasit, desi vad ca seria a ajuns la numarul 243.
Iar de dinainte de ’90 … am gasit pe la ai mei niste ghiduri din colectia CALEIDOSCOP: Politetea la toate orele zilei si ABC-ul comportarii civilizate, frumos ilustrate cu caricaturi in tema.
Hehe, Gorki, majoritatea cartilor lui Gorki erau de propaganda…whatever. Cea mai tare carte dupa mine a fost “Robinson Crusoe”. In rest de remarcat au fost in general cartile aparute in seria editurii Ion Creanga.
Basme Japoneze [Povestea Frumoasei Hacikazuki] – era o carte in format mic aparuta in seria Biblioteca Pentru Toti.
http://193.231.8.205/scripts/mgwms32.dll?P0=1&P1=532617&P2=17&P3=R_BBH&P5=10&P9=0&P10=0&P12=5977441867&P16=R&P17=0&P6=80_208743
Am fost fascinat multa vreme de cartulia asta, odata ce am invatat sa citesc fiindca totul avea un aer atit de exotic… Coperta reproducea portetul unei femei cu niste trasaturi foarte fine – o geisha? Eu eram convins ca asa trebuie ca arata frumusetea, desi nu semana cu deloc mama, care hotarit lucru, era cea mai frumoasa… 🙂
Cred ca si acum as reciti basmele acelea cu placere, daca as gasi cartea.
Asa, uitasem de Robinson Crusoe! 😛
Daca vrea cineva sa citeasca Ciresarii (poate la serviciu) am gasit un link:
http://romaniainedit.3xforum.ro/redir.php?http%3A%2F%2Fwww4.rapidupload.com%2Fd.php%3Ffile%3Ddl%26amp%3Bfilepath%3D16894
astea erau cărţile copilăriei… cine nu le-a citit la vremea aia, şi cine nu le avea, în marea majoritate??
dar după asta??
rodica ojog-braşoveanu rulzzzzz!!
maiorul minerva tutovan, şi maiorul dragu, parcă… locotenentul azimioară (tandem cu dragu), şi dobrescu (tandem cu tutovanca).
and the special guest star: MELANIAAAAA LUPUUUUUUU!!!!
cărţile astea păreau să fie “pe linie”: bravii securişti (tutovanca), sau miliţieni (dragu), în luptă cu borfaşii internaţionali, sau naţionali.
ăsta era în mare, subiectul.
dar lumea care circula între alea 2 coperţi… era o faună de toată frumuseţea… şi aveau un vocabular “smucit”…
dacă citeai drăcia aia (o carte de-a ei, adică) înainte de vre-o înmormântare, sau înainte de şcoală, era jale: bubuiai din senin într-un râs isteric, aducându-ţi aminte fragmente de dialoguri sau scene total nebune (de pildă, imaginaţi-vă cum ar fi să iasă dintr-un sac 320 de pisici negre!!).
mai erau şi alte cărţi poliţiste, autohtone, dar, cu excepţia lui haralamb zincă nu-mi vine în cap nici un alt nume…
rodica ojog-braşoveanu a fost rupere…
dumnezeu s-o odihnească…
dar pinochio(cartea aia mare cu poze).alunel si pofta de mancare va mai amintiti?
La liceu la noi erau la moda cartile lui Vlad Musatescu, Seria cu Fausta (cred ca Michel Zevaco), Paul Feval-Misterele Londrei, Sven Hassel *Gestapo si Monte Cassino), Patru tanchisti si-un caine…
baietii diin strada pall
Baietii din strada Pál
Draga George-Adrian, mi-a placut enorm aceasta carte in adolescenta (despre pustii mestecatori de chit si “luptele” printre stivele de scanduri). Uitasem de ea.
Iti multumesc
colectia de “Povesti nemuritoare” [erau multe volume si fiecare dintre noi avea cate 1-2 si faceam schimb intre noi pentru a le citi pe toate] – erau povesti din diferite tari si regiuni ale lumii
Cine isi mai aduce aminte de revista Arici Pogonici? Mai tineti minte aventurile lui Cutu si Miau, parca desenate de …. nu imi mai aduca minte dar graficianul acela parca facea si caricaturi la Informatia Bucurestiului.
Ce mare placere mi-ar face sa regasesc citeva imagini din revista copilariei mele din anii 50. Oare s-ar gasi numere vechi pastrate la arhivele Bibliotecei Nationale?
Da tin minte ca mai erau doua carti foarte celebre si raspandite in vremurile din urma : “Fabrica Morti” si “Invitatie la Vals” sau “Invitatie la Bal”, cum se chema mai exact?
am flashback-uri clare cu biblioteca ordonata a parintilor, in care totul era organizat pe dimensiuni, Colectia BibliotecaPentruToti, Colectia Romanul Secolului XX, Colectia NationalGeographic, Stalin Opere Complete.
fabrica mortii este cu lagarele de concentrare naziste…
zic este deoarece inca mai exista prin biblioteci.
@ Costi .. “Invitatie la vals” cred ca era scrisa de autorul lui “Elevul Dima dintr-a 7-a” … cred ca Mihail Drumes
————
“Cismigiu & Co” de Grigore Bajenaru (Amintiri de la Liceul Lazar in anii ’20)
————
Carti de Vladimir Colin: “Legendele tarii lui Van”
————
A propos de Rodica Ojog-Brasoveanu… A mai citit cineva seria cu Logofatul Andronic? (Actiunea se petrece pe vremea lui Brancoveanu.) “Vulturul dincolo de Cornul Lunii”, “Ochii jupanitei”, “Logofatul de taina” etc….?
Sau “Curierul secret”, “Cavalerii” si “Taina cavalerilor” de Ioan Dan? Pe astea le recitesc mereu cu placere si acum – sunt pline de umor si scrise intr-o maniera irezistibila!
Intr-o si mai frageda copilarie decat perioada in care am citit (pentru prima data) cartile de mai sus, savuram “Recreatia mare” (parca de Mircea Santimbreanu) – avea niste desene cool de Iurie Darie.
Dar favorita mea pe vremea aia era o cartulie (nu stiu autorul si inca habar n-aveam de fizica sau chimie, insa ma fascinau aventurile descrise in ea) – “Tica si Rica in dezacord cu stiinta”. Oare as mai gasi-o pe undeva…?
your shameless beauty:
cartea “mare si groasa” de Victor Eftimiu este “legendele tarii lui Ram”, excelenta, dar format mic! Aveai tu mânutele mici pe atunci, de-aia…. 🙂
Mai are cineva cartea Zora ce rosie si banda ei? Ore cine a scris-o si unde s-ar mai gasi?
Logofatul Andronic… Hmm… Am avut o perioada in adolescenta cand eram indragostita de el 🙂 Foarte bine conturat personajul si intamplarile si limbajul… Cred ca am citit toata seria de cel putin 5 ori.
Daca cineva poseda in format electronic romanele de capa si spada ale Rodicai-Ojog Brasoveanu rog sa-mi dea de stire. Ofer (la schimb-sau nu neaparat) 17 romane politiste (in acelasi format) ale autoarei.
Si m-ar interesa la fel de tare Radu Udrea – “Obiceiuri de nunta la cangurii schiopi”. Mumtumesc anticipat pentru orice informatie utila.
Caut de ceva timp un exemplar al unei carti de Arthur Yoski – se numeste Stepan, marele pan. Daca il are cineva…sa-mi dea un mail…dana_buluc@yahoo.com. Multuemesc
carti,carti,carti……va maia mintiti de faimoasa carte de caricaturi a lui MIHAI STANESCU-“inca nu este momentul”……scoas pe vremea comunista,stivuita si retinuta in subsolurile FONDULUI PLASTIC….si in final incet-incet,scasa clandestin pe piata????
Eu am avut onoarea sa-l cunosc pe autor,intr-un tren in drum spre CONSTANTA……iar,la intoarcerea in Bucuresti,am primit-o cadou de la el.
Una din caricaturi-un copil in fata unui SHOP!!!
-Pata,tata,uite aici,ciocolata TOBLERONE!!!!
-Se spune …TOMBEROANE!!!!!
……..
Plecata de ani de zile din tara,m-am tot mandrit cu ea,acum ,banuiesc ca este la indemana tuturor.
Un caricaturist,cu tupeu si cu talent!!!!!
…scuze pt. greseli,scriu foarte repede si-mi mai scapa litere,sau…..le maninc,cum spuneam pe vremea cind faceam caligrafie!!!!
he-he-he…Recreaţia mare.. Ah, ce mi-a plăcut! Demenţială, nu glumă, mai ales schiţele “Scrisori fictive”, “Băiatul cu semne”(era un puşti care îşi lega batiste sau noduri ca să nu uite ce a învăţat la şcoalăîn loc să scrie pe caiet şi cine-l vedea pe stradă întreba: “Apendicită? Amigdalită?” şi el răspundea: “lucrare de control”), “Portretul colegei de bancă” şi încă nişte schiţe f. nostime.
Cartile si carticelele scoase in colaborare cu editura Raduga Moscova.
Versiunea ruseasca a lui Pinocchio – Burattino si cheita de aur.
Se numara printre voi cititori precoce care in clasele primare au citit si carti mai serioase?
Printr-a treia, a patra deja dadeam iama prin cartile de razboi si despre lagarele de concentrare – Dictionarul de lagar al lui Oliver Lustig.
Buna prieteni,
M-au umplut de bucurie comentariile voastre, am tot cautat pe net detalii despre cartile de care vorbiti, ba am si avut norocul sa gasesc un tip care are o groaza din ele sau aduce pe comanda aproape orice carte, de la el am luat Habarnam, Musatescu, Trei Grasani, Cipi, acest pitic urias si multe altele. Are site: http://www.cartilemele.ro cine vrea.
Acum caut Habarnam in tara soarelui, o are cineva? va rog mult. Dau mai mult decat face 🙂
mai detine, sau isi aminteste cineva de “pacala” de petre dulfu ???
o carte cu copertile verde inchis ???
CAPODOPERA!!!
bună ! ştie cineva vreun autor român de capă şi spadă in afara de Ioan Dan ?
Salut, Alex, am eu un Habarnam in Tara Soarelui, daca te mai intereseaza 🙂
pt. moni: poti incerca romanele de capa si spada ale Rodicai Ojog-Brasoveanu (seria “logofatul Andronic”). Daca ti-a placut Ioan Dan sunt aproape sigur ca iti vor place si acestea. Enjoy
Pathanina, sigur ca ma intereseaza. 0726112304. astept cu nerabdare propunerea ta. Multumesc.
Salut, Alex, uite, din punctul asta, consider ca am rezervat ‘Orasul Soarelui’ pentru tine 🙂 .
Ramane sa vorbim daca facem schimb pe ceva, sau o cumperi, uite email-ul meu: pathanina@yahoo.com. Unde locuiesti? Eu sunt ieseanca.
Salutare!
Si pe mine ma intereseaza atat “Habarnam si Orasul Soarelui” cat si “Habarnam pe Luna”. Va rog mult sa ma contactati la liviah@ymail.com daca aveti vreun exemplar (in limba romana). Multumesc! Livia
Salutare! Dava are cineva “Habarnam si Orasul Soarelui” sau “Habarnam pe Luna” si este dispus sa o/ le vanda, va rog frumos sa ma contactati la liviah@ymail.com. Multumesc!